Eerste elftal

Wéér een topwedstrijd van FC Twente voor arbiter: Nu al de derde van 2023

Wéér een topwedstrijd van FC Twente voor arbiter: Nu al de derde van 2023

Na de overwinning op Fortuna Sittard (0-3) staat er aankomend weekend een zware kluif op FC Twente te wachten. De Tukkers krijgen zondag om het late tijdstip van 20:00 uur AZ, de nummer drie van de ranglijst op bezoek. Voor beide clubs is het een belangrijk duel: FC Twente zoekt aansluiting met de top vier en AZ kan in de titelrace profiteren van puntverlies van Ajax en/of Feyenoord, die zondag om 14:30 tegen elkaar spelen in de Johan Cruijff ArenA.

De scheidsrechter van dienst bij het duel in De Grolsch Veste is Allard Lindhout. Honig en Bluemink zijn zijn assistenten. De vierde official van dienst is Joey Kooij. Voor deze topwedstrijd is Dennis Higler aangesteld als VAR. De laatste keer dat hij deze rol had bij een duel van FC Twente was in Arnhem tegen Vitesse, toen veel supporters twijfelden of hij de 2-3 wel af had moeten keuren. De AVAR is Ketting.

Opvallend genoeg is dit al de derde keer in 2023 dat Lindhout een topwedstrijd van FC Twente mag fluiten. Op 14 januari was hij al de arbiter bij het uitduel tegen Ajax en twee weken later floot hij FC Twente - Feyenoord. Beide wedstrijden eindigden overigens in een gelijkspel. Lindhout was één keer eerder de scheidsrechter bij FC Twente - AZ. Het was een fantastische wedstrijd. FC Twente speelde de bezoekers helemaal van de mat en won 'slechts' met 2-0 in het seizoen 2019-2020.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties