Eerste elftal

Woerts vergelijkt Vitesse met FC Twente: "Die status hebben ze niet"

Woerts vergelijkt Vitesse met FC Twente: "Die status hebben ze niet"

Op vrijdag werd bekend gemaakt dat Vitesse gestraft zou worden door de licentiecommissie. De straf was een puntenvermindering van maar liefst achttien punten. Hiermee staat de club uit Arnhem op -1 punten in de eredivisie en is het na 35 jaar gedegradeerd. Woerst analyseert de situatie van Vitesse en ziet iets belangrijks ontbreken.

Chris Woerst meldde eerder al dat Vitesse puntenvermindering stond te wachten en vertelde dat het daardoor meteen zou degraderen. Na de uitspraak van vrijdag bleek dat aan die woorden niks was gelogen. De sportmarketeer bekijkt de economische status van de club vaak wordt verdraaid en vergelijkt dit met hoe het bij FC Twente gaat.

"Economen schermen graag met dikke rapporten dat een profclub van grote betekenis is voor een stad of regio, maar dat valt in de praktijk tegen. Dat geldt alleen voor de allergrootsten, zoals Ajax en Feyenoord. Misschien ook FC Twente, waar een hele regio aan hangt. Maar Vitesse heeft die status niet. De club heeft jaren boven zijn stand geleefd. Arnhem heeft bovendien nog genoeg om zich mee te afficheren als Vitesse er niet meer is", vertelt Woerts tegenover het Algemeen Dagblad.

Ester Bal, voormalig perschef van Vitesse, vergelijkt de situaties en spreekt Woerts tegen. "Je bestaat als club voor je omgeving. Toen FC Twente dreigde om te vallen, ging de hele regio erachter staan. Dat kweekt sympathie. Als we niets doen, heb je straks niks meer en word je een saaie kutstad. Vitesse is een gegeven voor Arnhem. Al zo lang. En dat mag niet verdwijnen", besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties