Eerste elftal

Zaakwaarnemer Brenet en Bruggink lijnrecht tegenover elkaar over clausule Brenet

Zaakwaarnemer Brenet en Bruggink lijnrecht tegenover elkaar over clausule Brenet

Joshua Brenet was een van de opvallende afwezigen bij de eerste training van FC Twente. De rechtsback heeft aangegeven graag te willen vertrekken. Hij is al veelal in verband gebracht met clubs, zoals Feyenoord, Fenerbahce, Besiktas, Burnley, Fulham, Lille en OGC Nice. Het kamp van Brenet geeft aan een clausule in zijn contract te hebben waardoor hij voor een vastgesteld bedrag mag vertrekken, dit wordt echter ontkend door technisch directeur Arnold Bruggink.

Er is de afgelopen tijd veel discussie geweest of Brenet een clausule in zijn contract zou hebben. Technisch directeur van FC Twente Arnold Bruggink heeft aangegeven dat er geen clausule in zijn contract zou staan. Dit betekent hoe meer clubs zich melden voor de 29-jarige rechtsback, hoe hoger de prijs van zijn transfersom.

Dit wordt echter ontkend door het kamp van Brenet. Zij geven aan dat er een clausule in zijn contract staat waardoor hij voor een vast bedrag mag vertrekken bij FC Twente. Brenet verheugt zich al op interesse vanuit meerdere grote Europese clubs, zoals Feyenoord, Fenerbahce, Besiktas, OGC Nice, Lille, Fulham en Burnley.

"Brenet gaat weg en mag van FC Twente ook weg. Kamp Brenet zegt dat ze wel een clausule hebben, maar dit ontkent FC Twente. Echter heeft FC Twente wel aangegeven mee te werken aan een transfer van Brenet en zal hij voor ongeveer 1,2 of 1,3 miljoen vertrekken", aldus Leon ten Voorde over de situatie rondom Brenet.

"Hij heeft vorig jaar verrassend voor twee jaar bijgetekend. Want hij kon toen al een mooie transfer maken naar Feyenoord. Toen werd er afgesproken dat als er deze zomer een club komt, FC Twente zich soepel zou opstellen. Of er een clausule in staat? Dat is voor mij onbekend. Maar hij gaat zeker weg. Hij heeft het geweldig gedaan, hij scoorde tien keer als rechtsback. Voor beide partijen is het goed dat hij zal vertrekken", sluit Ten Voorde af in de Ballen Verstand podcast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties