Transfers

Verwarring over clausule Brenet: Dit staat er werkelijk in zijn contract

Verwarring over clausule Brenet: Dit staat er werkelijk in zijn contract

Joshua Brenet lijkt de volgende speler die FC Twente gaat verlaten. De interesse in de rechtsback nam de afgelopen dagen alsmaar toe, en dat is niet heel gek kijkend naar zijn statistieken van afgelopen seizoen. Brenet scoorde in 41 officiële wedstrijden 10 keer en leverde daarnaast ook nog 4 assists. Inmiddels mag Brenet zich verheugen op interesse vanuit Turkije, Griekenland, Italië, Engeland en Nederland.

Dat Brenet gaat vertrekken komt niet als een verrassing. Afgelopen zomer tekende hij een nieuw tweejarig contract waarbij werd afgesproken dat FC Twente in de zomer van 2023 mee zou werken aan een vertrek. Maar hoe zit dit precies, want inmiddels gaan op internet diverse verhalen rond over deze constructie.

TransferInsideNL beweert dat er geen vaste clausule is opgenomen in het contract, maar dat onderling is afgesproken dat hij weg mag. De transfersom zou hoger worden hoe langer het duurt voordat hij vertrekt. Dit is in strijd met het nieuws uit Engeland waarin wordt gezegd dat Brenet over kan worden genomen voor een vast bedrag. Inmiddels hebben we uitgezocht hoe het echt zit.

Twente Insite zocht contact met een goedgeïnformeerde bron dichtbij Brenet. Die laat weten dat TransferInsideNL helemaal fout zit met zijn bewering. Er staat een clausule met een vast bedrag in het contract die geldt voor de hele zomer. Ook vroegen hoe het zit met de vermeende interesse uit Engeland. Zowel Fulham als Burnley worden momenteel gelinkt aan Brenet. Onze bron laat weten dat er meerdere Engelse clubs interesse hebben getoond in de back die al jaren droomt van een avontuur in de Premier League. Over de hoogte van het clausulebedrag werd niets gezegd, maar zowel de Britse media als De Telegraaf beweren dat het gaat om een iets meer dan één miljoen euro.

Inmiddels heeft ook Feyenoord zich opnieuw gemengd in de strijd om de handtekening van Brenet. Hij wordt gezien als een extra versterking voor de rechtsback positie. Vorig jaar sprak Brenet ook al met de Rotterdammers, maar die konden hem destijds geen garanties geven over speeltijd. Die garantie kreeg hij wel bij FC Twente. Hij tekende bij en dat blijkt nu een uitstekende keuze te zijn geweest. Brenet draaide een topseizoen en heeft de clubs nu voor het uitkiezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties