Eerste elftal

Zomer positief verrast door aanstelling nieuwe algemeen directeur FC Twente: "Als het goed gaat is dat makkelijk"

Zomer positief verrast door aanstelling nieuwe algemeen directeur FC Twente: "Als het goed gaat is dat makkelijk"

FC Twente kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Na vier wedstrijd heeft de ploeg de maximale twaalf punten buitgemaakt en wordt het door sommige kenners zelfs gezien als outsider voor de titel. Opmerkelijk is dat er afgelopen zondag slechts één nieuwkomer startte in de basis. De overige tien spelers stonden vorig seizoen al onder contract bij FC Twente. Voormalig FC Twente-verdediger Ramon Zomer is echter niet verrast door de goede start van FC Twente.

"Ik had wel verwacht dat het goed zou staan. Ik vind ook dat FC Twente het in de organisatie heel goed heeft weggezet met Arnold Bruggink en Dominique Scholten." Bruggink is per 1 juli de nieuwe technisch directeur en Scholten neemt op 1 februari het stokje over van Paul van der Kraan als algemeen directeur. "Dat hebben ze bij FC Twente in alle rust gedaan. Als je nu bij de club komt dan zitten daar mensen waar je ook een normaal gesprek mee kunt hebben. Dat zijn ook normale mensen", aldus Zomer aan tafel bij VoetbalTijd.

De aanstelling van Scholten, zijn oud-ploeggenoot bij NEC Nijmegen, had Zomer niet direct aan zien komen. "Ik had het zeker niet verwacht, maar ik vind het wel heel erg mooi. Dominique is een jongen die eerst kijkt en dan pas reageert, dus niet altijd vanuit de reactie iets doet. Ik denk dat FC Twente daar wel gebaat bij is. Arnold is wel een beetje hetzelfde type. Rustig nadenken en niet gelijk in paniek schieten. Als het goed gaat is dat natuurlijk makkelijk. Er komt een keer een tijd dat het minder gaat en ik ben benieuwd hoe ze dan gaan reageren. Maar in deze fase is het hartstikke belangrijk dat er rust is binnen de club."

René Wagelaar wil daar nog iets aan toevoegen en dat is een vermelding voor de scouting van FC Twente. "Vergeet de scouting niet. Wat die allemaal hebben neergezet met Busby als hoofdscout. Die zitten erachter met spelers halen en dat past ook steeds goed." Zomer zag dat dit momenteel zeker niet het geval bij Ajax. "Als je dan kijkt wie er zondag in kwamen bij FC Twente." Hij doelt op Van Wolfswinkel, Eiting, Van Bergen en Ünüvar. "Als je dan kijkt naar hoe onrustig het bij Ajax is. Niemand weet wie daar in de basis staat, maar ook niet wie erin komt. Bij FC Twente zijn het herkenbare spelers die weer goede spelers vervangen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties