Eerste elftal

Zwijnenberg heeft seizoenkaart van FC Twente, maar houdt ook van Feyenoord: "3-3 zou prima zijn"

Zwijnenberg heeft seizoenkaart van FC Twente, maar houdt ook van Feyenoord: "3-3 zou prima zijn"

Clemens Zwijnenberg speelde tussen 1988 en 1995 voor FC Twente en vertrok vervolgens naar Feyenoord, om daar 2,5 jaar lang te spelen. De 53-jarige Lossenaar draagt beide clubs nog altijd een warm hart toe. Voor hem is het duel van zondag dan ook een hele speciale: FC Twente neemt het in De Grolsch Veste op tegen Feyenoord.

De trainer van DSVD uit Deurningen moet zelf een amateurwedstrijd spelen, waardoor hij niet bij de wedstrijd kan zijn. Dit ondanks dat Zwijnenberg een seizoenkaart heeft bij de club. "Die krijg je als je minstens 75 wedstrijden voor FC Twente hebt gespeeld. Leuk om dan voormalig ploeggenoten als Berthil ter Avest en Edwin Hilgerink te spreken", vertelt de voormalig rechtsback, die maar liefst 148 competitieduels, zeven bekerduels en vijf Europese wedstrijden voor FC Twente speelde.

Zwijnenberg kijkt uit naar de 'interessante wedstrijd', zoals hij de confrontatie in Enschede noemt. "FC Twente is in vorm, Feyenoord is helemaal in vorm. Ik heb woensdag voor de televisie naar de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Lazio zitten kijken. Ik heb genoten. Beide teams scoren gemakkelijk. Ik verwacht voor de neutrale kijker een prachtig duel. Een 3-3 zou voor mij helemaal prima zijn", aldus de Lossenaar in gesprek met ELF Voetbal.

Zwijnenberg maakte zelf ook al wat duels tussen FC Twente en Feyenoord mee als speler. "De eerste keer miste ik door een blessure. Volgens mij de tweede speeldag van het seizoen. We belegden een trainingskamp. Werd ik zondagochtend met een dik onderbeen wakker. Bleek er sprake van een ontsteking. Met FC Twente won ik regelmatig van Feyenoord. Ik herinner me een duel net voor Kerst, maar uiteraard ook de 5-1 in het Diekman. Een memorabele middag . Ik scoorde ook nog. Nota bene met links. Later in het seizoen wonnen we ook in De Kuip. Waarschijnlijk hield ik daar mijn transfer naar Feyenoord aan over."

In 1995 vertrok hij naar Feyenoord, waar hij 2,5 jaar lang speelde. Hij kan zich niet meer veel herinneren van de onderlinge duels, maar weet wel wat hij had gedaan als hij had gescoord tegen FC Twente. "Of ik had gejuicht mocht ik scoren tegen FC Twente? Zeker. Je bent in dienst van de club waarvoor je speelt. Dat moet kunnen. Daar wordt tegenwoordig vaak iets te zwaar over gedaan."

Nu is Zwijnenberg bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van DSVD. "Ik ben te laat begonnen met het behalen van mijn diploma's om hierin echt ver te komen. Het bevalt me goed. Bij DSVD werk ik nu met een jonge groep en spelen we nog altijd in de derde klasse. Dat is ook het doel voor dit seizoen. Lekker in deze klasse blijven voetballen. Voor een club met 210 leden telkens weer een mooi doel." Helaas betekent het wel dat hij soms wedstrijden van FC Twente moet laten schieten. "Dat is jammer. Vooral zondag. Maar het levert me ook veel mooie momenten op", zegt Zwijnenberg.

Zondag om 14:00 uur speelt de oud-speler met DSVD op bezoek bij SC Overwetering. Zijn twee liefdes FC Twente en Feyenoord spelen om 12:15 uur tegen elkaar. Zwijnenberg hoopt op een mooie wedstrijd. "3-3 zou een mooie uitslag zijn. Met een doelpunt in de laatste minuut, dikke prima. Heeft het publiek een leuke middag gehad en ben ik ook tevreden", besluit Zwijnenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties