Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Ermis: “Supporters hebben nu eens recht op de waarheid”

Gepubliceerd

op

24 juli jongstleden werd er door de supportersverenigingen Vak-P, de Vriendenkring en Bagpipe Enschede in een brief aan FC Twente verzocht om een onafhankelijk onderzoek. Reden voor dit onderzoek was om duidelijk te krijgen wie nu verantwoordelijk is of zijn voor de financiële problemen waar de club mee kampt. Het verzoek werd geweigerd door de club. Wel deed Van der Laan de belofte dat er geen lijken meer uit de kast zouden komen en zou het transparant zijn naar de supporters toe. Nadat Football Leaks deze week de contracten tussen FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen openbaar op het internet zette besloot Van der Laan gisterenavond op te stappen als voorzitter van FC Twente. De club in de problemen achterlatend. De vraag is nu; Wie heeft de contracten gelekt? "Het kan haast niet anders of het moet intern bij de club wegkomen", aldus Vriendenkring voorzitter Ufuk Ermis in gesprek met de Tubantia. "De vorige voorzitter, Joop Munsterman, heeft de makkelijkste weg gekozen door weg te gaan, dus moet de huidige voorzitter Aldo van der Laan nu leiderschap tonen en voor de troepen gaan staan. Op deze manier wordt er nooit eens schoon schip gemaakt. De supporters hebben nu eens recht op de waarheid." "We liggen op de grond, krijgen acht tellen rust, staan op, maar krijgen dan opnieuw een dreun. Vroeg of laat volgt er een knock-out. Iedereen vraagt zich nu af wat ons nog meer te wachten staat? Houdt het dan nooit op?" Besluit de voorzitter met een vraag waar iedere supporter graag antwoord op wenst. De KNVB en FC Twente zijn de stukken momenteel aan het onderzoeken en de verwachting is dat er later vandaag een uitgebreide verklaring zal volgen.

4 Reacties

4 Comments

 1. aks

  25 november 2015 at 09:28

  Vorig jaar plaatste ik het artikel van de ondergang van FC Wageningen er werd lachwekkend op gereageerd, ondanks dat ik zeer dicht bij de waarheid was.
  Na de ondergang van Wageningen, groeien er nu na al die jaren struiken en bomen door de stadion tribunes, van de Wageningse Berg, alleen dank zij de toenmalige terreinknecht, die nog steeds het spelveld onderhoud, zijn er soms vriendschappelijke wedstrijdjes.
  voor een kleine vier maanden geleden had FC Twente er nog een trainingskamp.
  Als FC Twente niet meer bestaat zullen alle sportevenementen van de UT Twente daar plaats vinden, misschien gaat Drienerloo er wel spelen ?
  Ook het training’s centrum in Hengelo houd dan op te bestaan en kan de atletiek het weer over nemen, maar als daar ook en bij de gemeente Hengelo het geld ontoereikend is, zal dat ook het einde zijn van de FBK games.
  Ook was in 2003, bijna het einde van Fortuna Sittard
  Fortuna Sittard werd op het laatste nippertje gered door Dik Wessels anders had deze club ook niet meer bestaan, hetzelfde lot wacht FC Twente of Wessels moet op het laatste moment te voorschijn komen om de club te willen redden, misschien is er nog een bel Chinees, wie weet ?
  Met dank aan Munsterman eenmaal waren wij de kampioenen maar nu zijn we dood.
  Een ontslagen Munsterman bij Wegener heeft door gebrek aan werk een puinhoop een ramp veroorzaakt bij FC Twente, door zich overal mee te bemoeien als een kleine dictator, miskoop op miskoop en dan ook nog eens Doyen, het leed is niet te overzien.
  ook de gemeente Enschede gaat 17 miljoen verliezen zodat Enschede weer artikel 12 gemeente wordt, daar zullen ze heel blij mee zijn.
  Iedereen hoopt op clementie van de KNVB, de club en de supporters kunnen er ook niets aan doen, maar de KNVB kent geen pardon, zij kijken niet naar gevoelens maar naar de oorzaken.

 2. Piet opn Bult

  25 november 2015 at 09:27

  Verdorie..was ik maar miljardair .

 3. Roel

  25 november 2015 at 08:27

  Het is niet interessant om te weten wie er gelekt heeft, deze contracten hadden nooit gesloten mogen worden! Van de Laan beloofde dat er geen lijken uit de kast meer zouden komen, terwijl hij heeft moeten weten dat er nog een geheime deur naar een massagraf was – dat onderzoek moet er alsnog komen!

  • Jankees

   25 november 2015 at 08:44

   Zo is het Roel; het gaat er niet om wie de info naar buiten heeft gebracht. Het gaat er om dat de schuldigen van het verval van FCT vervolgd en gestraft worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Anna-Lena-Stolze-fc-twente-vrouwen-ajax-2020 Anna-Lena-Stolze-fc-twente-vrouwen-ajax-2020
Eerste elftal4 uur geleden

Insta-week: Wereldgoal Stolze, Matos is back en balende spelers na nederlaag

In de wekelijkse rubriek 'Insta-week' zetten wij een aantal Instagram-berichten (van de afgelopen week) van huidige, maar ook oude spelers...

nikola-gjorgjev-roel-janssen-fc-twente-vvv-venlo-2017-2018 nikola-gjorgjev-roel-janssen-fc-twente-vvv-venlo-2017-2018
Eerste elftal6 uur geleden

Gjorgjev tekent nieuw contract bij 27-voudig Zwitsers landskampioen

Nikola Gjorgjev heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Grasshoppers. De voormalig FC Twente-aanvaller beschikte over een aflopend...

Eerste elftal7 uur geleden

Basisplek lonkt voor Bednarek op bezoek bij FC Twente

Aankomende zaterdag staat voor FC Twente het thuisduel met sc Heerenveen op het programma. De Friezen zullen het in Enschede...

joey-veerman-sc-heerenveen-2019-2020 joey-veerman-sc-heerenveen-2019-2020
Eerste elftal7 uur geleden

Veerman hoopt op revanche tegen FC Twente: “Paar technische gasten”

FC Twente neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen sc Heerenveen. Joey Veerman, middenvelder van de Friese club, ziet...

supporters-fc-twente-vak-p-sfeer-2018 supporters-fc-twente-vak-p-sfeer-2018
Eerste elftal7 uur geleden

TUSSENSTAND: Grolsch Veste goed gevuld voor thuisduel met sc Heerenveen

FC Twente neemt het zaterdagavond in de eredivisie op tegen sc Heerenveen. De aftrap vindt om 20:45 uur plaats in...

fc-twente-heracles-almelo-banner fc-twente-heracles-almelo-banner
Eerste elftal9 uur geleden

FC Twente en Heracles willen 10 jaar gaan samenwerken en dit gaat het kosten

FC Twente en Heracles Almelo hebben de intentie om een samenwerking met elkaar aan te gaan voor de komende tien...

Eerste elftal12 uur geleden

Throwback thursday: FC Twente neemt afscheid van het Diekman met overwinning op Heerenveen

Aanstaande zaterdag neemt FC Twente het in de eigen Grolsch Veste op tegen sc Heerenveen. Het is het treffen tussen...

kristopher-vida-vvv-venlo-fc-twente kristopher-vida-vvv-venlo-fc-twente
FC Twente Nieuws14 uur geleden

Voormalig FC Twente-middenvelder tekent contract bij Pools kampioen

Voormalig FC Twente-middenvelder Kristopher Vida heeft een nieuwe club gevonden. De 24-jarige Hongaar heeft een contract getekend bij de regerend...

aitor-cantalapiedra-heerenveen-fc-twente-2019-2020 aitor-cantalapiedra-heerenveen-fc-twente-2019-2020
Eerste elftal17 uur geleden

Voorbeschouwing: sc Heerenveen-thuis doorgaans lastig voor FC Twente

FC Twente neemt het zaterdagavond in de eredivisie op tegen sc Heerenveen. De aftrap vindt om 20:45 uur plaats in...

logo-knvb-zeist-leeuw-oranje logo-knvb-zeist-leeuw-oranje
Eerste elftal1 dag geleden

Konterman tijdelijk aan de slag als bondscoach Oranje onder 19

Bert Konterman gaat tijdelijk aan de slag als bondscoach van Oranje onder 19. De voormalig FC Twente-trainer treedt daarmee in...

Advertentie