Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente afhankelijk van grillen Aitor: betrokken bij drie van de laatste vijf treffers

FC Twente afhankelijk van grillen Aitor: betrokken bij drie van de laatste vijf treffers

Op bezoek bij FC Eindhoven pakte FC Twente, door in de blessuretijd de 1-1 tegen te krijgen, slechts één punt. Het enige doelpunt van Twentse zijde die avond was afkomstig van de Spanjaard Aitor Cantalapiedra. Momenteel lijkt het er zelfs op alsof de Tukkers teveel afhankelijk zijn van de grillen van de Spaanse vleugelaanvaller.

Van de laatste vijf Twentse doelpunten had Aitor een aandeel in in drie treffers: twee doelpunten en één assist. “Tegen FC Eindhoven gaf de Spaanse buitenspeler meer dan het dubbele aantal succesvolle passes (38) dan de andere aanvallers Tom Boere (4) en Rafik Zekhnini (13)”, aldus Wes Beuvink in zijn analyse voor De Twentsche Courant Tubantia.

“Tegen Jong PSV was zijn invloed ook verreweg het grootst”, gaat Beuvink verder over Aitor. Een andere speler komt er in de analyse minder goed vanaf. “Boere voegt naast het scoren van strafschoppen weinig toe aan het spel van FC Twente. Hij heeft een laag winstpercentage in onderlinge duels en komt niet al te vaak in scoringspositie.”

Door de blessure van middenvelder Wout Brama heeft trainer Marino Pusic moeten schuiven met zijn opstelling. Hierdoor is Javier Espinosa naar het middenveld verplaatst, waardoor Zekhnini aan de linkerkant is geposteerd. “In de tweede helft tegen Jong PSV en in de 84 gespeelde minuten van Zekhnini tegen FC Eindhoven kwam de buitenspeler tot vier gecreëerde kansen en één schot”, besluit Beuvink.

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op