FC Twente bijt zich stuk op stugge defensie van Roda JC

FC Twente heeft vanavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Roda JC. De Tukkers waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar beten zich stuk op de stugge verdediging van de Limburgers.

FC Twente begon goed aan het duel. Al binnen een paar minuten leek Fredrik Jensen in vrije positie binnen te kunnen koppen, maar de voorzet van Ter Avest bleek net te hoog. Een paar minuten later kreeg Peet Bijen een kopkans uit een hoekschop, maar hij mikte net te hoog. De Tukkers hadden gedurende de hele eerste helft een duidelijk overwicht, maar Roda JC hield stand. De Limburgers schroomden niet om zich in te graven en maakten het de Twentse aanvallers lastig. Topscorer Enes Ünal kwam er niet aan te pas.

Toch waren er wel enkele mogelijkheden voor de thuisploeg. Afstandsschoten van Klich en Celina stichtten wel gevaar, maar de schoten misten het vernuft om Roda-keeper Benjamin van Leer echt in de problemen te brengen.

Vlak na rust kreeg de thuisploeg een domper te verwerken toen Fredrik Jensen met een op het oog zware enkelblessure uitviel. De Fin leek verkeerd terecht te komen bij een tackle van een verdediger van Roda JC. Jensen zou eigenlijk niet in de basiself staan, maar hij verving Chinedu Ede, die in de warming-up afhaakte met een blessure.

Het vervolg van de tweede helft leek op de eerste helft. FC Twente had weer duidelijk de overhand, maar weer moeite met het creëren van kansen. Enes Ünal en Jari Oosterwijk waren van dichtbij gevaarlijk, maar doelman Van Leer keer twee keer uitstekend. In de slotfase kreeg Yeboah nog een goede kans, nadat de bal via de kluts voor zijn voeten belandde. Keeper Van Leer bleek opnieuw een sta-in-de-weg. Diep in blessuretijd kreeg Ünal nog een enorme kopkans, maar hij kopte de bal recht in de handen van de doelman van Roda JC.

FC Twente - Roda JC Kerkrade 0-0

Gele kaart: Gullon, Van Hyfte, Milec (Roda JC Kerkrade)

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest (Van der Lely 81'), Bijen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Celina; Yeboah, Ünal, F. Jensen (Oosterwijk 50').