FC Twente boekt eerste thuiszege en gaat voor even aan kop in de eredivisie

FC Twente is ook na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de eredivisie. In de eigen Grolsch Veste won de ploeg van Gonzalo Garcia met 3-1 van FC Utrecht. Het was de eerste thuisoverwinning van het seizoen en de ploeg is op het moment van schrijven mede koploper van de eredivisie.

FC Twente kwam de eerste tien minuten nauwelijks aan de bal. FC Utrecht domineerde, maar het leverde geen gevaar op. Toch was het FC Twente dat de eerste kans kreeg. Het was Aitor die uithaalde vanaf rand 16, maar de Spanjaard zag zijn inzet gekeerd door Paes.

In de 19e minuut was het Aitor die FC Twente op 1-0 had moeten zetten. Hij werd na goed storen vrij gezet voor de keeper, maar raakte de paal. Echter kreeg FC Twente direct na de kans een penalty omdat Willem Janssen de bal weg had geslagen binnen de 16. Aitor besloot de penalty te nemen en wist zijn derde kans wel te benutten. 1-0 voor FC Twente.

FC Twente besloot niet af te wachten en probeerde de stand uit te breiden naar 2-0. In de 26e minuut probeerde Aitor het van net over de middellijn. Echter kwam zijn schot op het dak van het doel terecht. Vlak daarna was FC Utrecht gevaarlijk. Het was de snelle kerk die uit een counter doorstoomde tot in de zestien. Het was Selahi die met een knappe tackle de bal onderschepte en de angel uit de aanval haalde.

In de 36e minuut was er weer een VAR momentje toen er binnen de zestien een overtreding werd gemaakt op FC Utrecht speler Guwara. Na wat overleg besloot de VAR uiteindelijk om niet in te grijpen. Over deze beslissing mocht FC Twente niet klagen.

FC Utrecht bracht na rust Dalmau voor Joosten en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde al binnen een minuut een schotkans op, maar Drommel wist de inzet te pareren. In de 51e minuut waren de bezoekers zeer dichtbij de gelijkmaker echter vergat Kerk de voorzet bij de tweede paal binnen te glijden. Vlak voordat het uur was verstreken was het FC Utrecht dat de gelijkmaker scoorde. Invaller Dalmau tikte de bal, die in eerste instantie de paal raakte, eenvoudig binnen.

Ondanks de tegentreffer liet FC Twente de kopjes niet hangen. Garcia besloot direct na de tegentreffer de eerste wissel toe te passen door Nakamura naar de kant te halen voor Zekhnini. In de 68e minuut was het wederom FC Twente dat op voorsprong kwam. Het was Vuckic die op schitterende wijze zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden scoorde. In de 74e minuut wisselde Garcia voor de tweede keer. Hij liet nieuwkomer Busquets debuteren ten koste van Espinosa. In de 79e minuut voerde Garcia zijn laatste wissel door. Hij bracht Aburjania voor de moegestreden Selahi die een goede wedstrijd speelde.

In de 80e minuut was FC Utrecht dichtbij de gelijkmaker. Dalmau kopte de bal listig in de hoek, maar Drommel wist de bal nipt naast te tikken. Wederom een belangrijke ingreep van de goalie. In de 93e minuut werd het feest voor de Tukkers compleet. Aitor kreeg zijn tweede penalty en verzaakte niet. Gewara, die strafschop veroorzaakte, werd na ingrijpen van de VAR naar de kant gestuurd.

Drommel, Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk, Roemeratoe, Selahi (79. Aburjania), Espinosa (74. Busquets), Aitor, Vuckic, Nakamura (60. Zekhnini)