FC Twente dicht bij kampioenschap na kostbare nederlaag Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam leed zondagmiddag zeer kostbaar puntverlies in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk Fraser ging in eigen huis met 1-4 onderuit tegen TOP Oss, waardoor de Rotterdammers nu tien punten onder FC Twente staan op de ranglijst.

Sparta kende een flitsende start van de wedstrijd en kwam al na zeven minuten op voorsprong. In de twintigste minuut beten de Ossenaren van zich af en werkten de 1-1 binnen. In de slotfase van het duel ging alles van kwaad tot erger voor de Rotterdammers. Binnen twee minuten kreeg de thuisspelende ploeg twee doelpunten om de oren, en in de 84ste minuut werd het zelfs 1-4.

Door de nederlaag van de concurrent kan FC Twente zich vrijdagavond tot kampioen kronen. De Tukkers spelen dan om 20:00 uur op bezoek bij Jong Ajax, dat momenteel de elfde plek bezet. Afgelopen vrijdag won FC Twente met 1-0 van Telstar.