Twente Insite

FC Twente Nieuws

‘FC Twente en Bunge bespreken schikking, extra garantstelling mogelijk niet meer nodig’

‘FC Twente en Bunge bespreken schikking, extra garantstelling mogelijk niet meer nodig’

FC Twente is in gesprek met zaakwaarnemer Matias Bunge om tot een schikking te komen. De belangenbehartiger van Jesus Corona heeft nog een bedrag tegoed van 6,3 miljoen euro, maar dat geld heeft FC Twente niet liggen. Dit werd in een eerder stadium gebruikt om de club te redden van de ondergang. Om deze extra kostenpost te dekken heeft de club de gemeente verzocht om een extra garantstelling van 7 miljoen euro, maar de gemeente lijkt hier niet aan mee te willen werken.

FC Twente ontving het bedrag bij de transfer van Jesus Corona naar FC Porto. Echter zou Bunge contacten hebben met een Mexicaans drugskartel dat hoopte via de transferrechten van Jesus Corona drugsgeld wit te wassen. Om deze reden weigerde FC Twente het geld over te boeken en besloot naar het international sporttribunaal CAS te stappen. Deze gaf aan dat FC Twente gewoon moet betalen, maar dat de zaak eerst moet worden voorgelegd aan een Nederlandse rechter. Een dergelijk proces kan jaren duren waardoor Bunge nog langer op zijn geld moet wachten.

Om toch eerder over zijn geld te kunnen beschikken is de zaakwaarnemer nu in onderhandeling met FC Twente. De Tukkers hebben daarbij een belangrijke troef in handen. Het heeft namelijk nog een doorverkooppercentage tegoed bij een eventuele toekomstige transfer. De verwachting is dat beide partijen gaan schikken en het bedrag van 6,3 miljoen euro zal worden bijgesteld.

Inmiddels zouden er een aantal investeerders bereid zijn om het bedrag dat na de schikking overblijft op zich te nemen. Mocht dit lukken dan is de garantstelling van de gemeente niet meer nodig. Dit zou uitermate gunstig zijn want vandaag laat Kuitert van de TC Tubantia weten dat de gemeenteraad FC Twente geen uitsluitsel kan of wil geven voor het zomerreces. De eerstvolgende raadsvergadering staat pas gepland in september. Veel te laat voor FC Twente.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
F.UJanDick Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
F.U
Gast
F.U

En maar meteen je handje ophouden, wat een beschamende club. Een groot rattennest.

Dick
Gast
Dick

Hoop nu dat er op korte termijn eindelijk duidelijk komt en de financiën enigszins weer overzichtelijk zijn waardoor de grootste nood is verholpen en we weer met een geruster hart de toekomst in kunnen kijken. Want dat heeft eenieder die deze prachtige club een warm hart toedraagt, wel verdient.

Jan
Gast
Jan

Ja absoluut Dick. Het moet een keer klaar zijn nu. Dat gerotzooi. Ik wil het ook weer over voetbal hebben, en dat we verder kunnen.