FC Twente - Excelsior (2-2) 2011-2012

Tegen hekkensluiter Excelsior uit Rotterdam hoopte FC Twente op 02-10-2011 op een grote zege. De Tukkers, die donderdag nog Europees actief waren tegen Wisla Krakow, hadden van de top-5 van de Eredivisie in elk geval op papier de gemakkelijkste opdracht.

Maar ging dit ook gemakkelijk?

Eerste helft

FC Twente had het moeilijk met een taai Excelsior. De basiself van FC Twente had een gemiddelde leeftijd van 24 jaar en 177 dagen, de jongste voor de Tukkers dit seizoen. Ze begonnen voor het laatst op 20 nov 2010 met een jongere basis: thuis tegen AZ (1-2). In de 33e minuut komt FC Twente op een 1-0 door Ola John die na een breedtepass van Janko doeltreffend is. FC Twente drukt echter niet door en gaat met een magere 1-0 de rust in.

Fotoreportage FC Twente - Exclesior 2-2

[nggallery id=272]

Ook in het begin van de tweede helft begint FC Twente slap en zonder inspiratie aan de wedstrijd. FC Twente leidt, maar kan maar geen beslissing forceren tegen hekkensluiter Excelsior. Het werd een spannende slotfase. Twente had de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. FC Twente had het moeilijk. Excelsior benutte haar kansen die het kreeg wel. Invaller Darren Maatsen schoot uit de corner van de Rotterdammers de bal hard in de korte hoek(1-1). Een minuut later was het de wereld op z’n kop in Enschede, nadat Maatsen zijn tweede treffer scoorde. In de omschakeling maakte Excelsior optimaal gebruik van de ruimte die het kreeg en kon Maatsen gemakkelijk binnenschieten (1-2). Een paar minuten resteerden de Tukkers dan nog om een nederlaag te voorkomen. In een van de laatste kansen kopte Luuk de Jong knap raak, waarna FC Twente nog op zoek ging naar de winnende treffer. In de laatste minuten bleef die treffer uit, waardoor FC Twente duur puntverlies opliep en Excelsior werd beloond voor haar getoonde spel. Het is bijltjesdag in de Eredivisie waar Ajax uit in Groningen verloor en ook Feyenoord liet de 3 punten liggen tegen ADO Den Haag. In de 90e minuut maakt Luuk de Jong nog de 2-2 en kan FC Twente blij zijn nog een punt aan deze wedstrijd te hebben overgehouden.

Ingezonden foto's FC Twente - Excelsior

[nggallery id=269]

Samenvatting FC Twente - Exclesior

[youtube]3sUtvkTA86w[/youtube]

Als PSV in de uitwedstrijd tegen NEC weet te winnen zal FC Twente naar de 3e plek zakken. Het seizoen is echter nog lang niet voorbij en er kan nog van alles gebeuren. Dus op naar de uitwedstrijd, op Zaterdag 15 Oktober, tegen RKC Waalwijk waar om 19:45 de aftrap is. Heb jij al een uitkaart trouwens?