FC Twente - FC Den Bosch 1-2 01-11-12

FC Twente heeft vandaag in het bekertoernooi een beschamende nederlaag tegen de nummer 12 van de Jupiler League, FC Den Bosch, geleden. In de eigen Grolsch Veste verloren de Tukkers met 1-2. De koploper van de eredivisie eindigde de wedstrijd met 9 man, omdat Boyata en Castaignos (2x geel) een rode kaart onvingen. Deze nederlaag betekent uitschakeling voor FC Twente in het toernooi om de KNVB-beker.

In de eerste helft waren de beste kansen voor FC Den Bosch. Toch was het FC Twente dat op voorspong kwam. Na een kwartier werd Luc Castaignos in het strafschopgebied van FC Den Bosch neergehaald, waarop arbiter Wiedemeijer besloot de bal op de stip te leggen. Landzaat schoot de bal vervolgs raak: 1-0.

Al na 23 minuten moest Boyata het veld verlaten met een rode kaart na een harde overtreding op een tegenstander. Om de verdediging wat te versterken besloot McClaren Cabral te vervangen voor Douglas. Hoewel Den Bosch al een aantal keer dichtbij een doelpunt was, is het pas aan het einde van de eerste helft raak. Een schot van Bock wordt door Wisgerhof van richting veranderd waardoor Sander Boschker kansloos is.

In de tweede helft was FC Den Bosch wederom de bovenliggende partij. Na ruim een half schoot Van Brakel op het Twentse doel, maar wist doelman Boschker de inzet te keren. Vervolgens kon Van Weert de bal binnen tikken: 1-2. Trainer McClaren bracht Tadic en Chadli nog in om 'iets extra's' te brengen. FC Twente ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar de tukkers slaagden er niet in het tij te keren.

Luc Castaignos ontving in de tweede helft twee gele kaarten: de eerste vanwege een opstootje, de twee omdat hij een elleboogstoot uitdeelde aan een FC Den Bosch-speler.