FC Twente finalist na winst op Fins kampioen HJK Helsinki

FC Twente heeft maandagavond op Gran Canaria een oefenduel gewonnen van het Finse HJK Helsinki. Nadat het reguliere duel in 0-0 was geëindigd nam FC Twente de strafschoppen beter en gaat daardoor naar de finale van het International Tournament of Maspalomas.

De Enschedese ploeg begon met de sterkste opstelling. In de eerste helft waren er bij Twente kansen voor Castaignos en Tadic. Aan de andere kant kreeg Schüller een grote kans. BannerNa rust bracht trainer McClaren tien nieuwe spelers in het veld. Alleen Douglas bleef staan en die werd later nog vervangen door Gutiérrez. Zschusschen en Hölscher kregen na rust een kans, maar scoren deden beide spelers niet. Dat lukte bij de strafschoppen wel, Bulykin, Janssen, Braafheid, Cabral en Gutiérrez benutten de penalty's en de vierde van HJK werd gemist waardoor Twente won.

FC Twente speelt nu in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Strømsgodset IF en Lausanne Sports dat morgen wordt gespeeld. De finale begint donderdag 10 januari om 20.30 uur Nederlandse tijd.

Opstelling FC Twente eerste helft: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder, Brama, Fer, Tadic, Chadli, Castaignos, Gyasi.

Opstelling FC Twente tweede helft: Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Braafheid, Pelupessy, Janssen, Hölscher, Zschusschen, Bulykin, Cabral (Gutiérrez ingevallen voor Douglas).