Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente greep naast NEC sensatie Danjuma: “Kansloze missie”

FC Twente greep naast NEC sensatie Danjuma: “Kansloze missie”

Eén van de meest opmerkelijke namen in de voorselectie van het Nederlands elftal is die van Arnaut Danjuma, vorig seizoen nog bekend onder de naam Arnaut Groeneveld. De 21-jarige linksbuiten maakte afgelopen zomer de overstap van NEC naar Club Brugge waar hij één van de grote uitblinkers is.

Na negen competitiewedstrijden staat de teller van Danjuma op vier doelpunten en drie assists. Ook vorig seizoen liet hij zien over specifieke kwaliteiten te beschikken. Toen scoorde hij 11 doelpunten en leverde hij 17 assists in slechts 28 wedstrijden.

Dit was dan ook de reden dat FC Twente de aanvaller graag naar Enschede wilde halen. Dit liet Youri Mulder zondagavond weten tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. “Ik vind het wel opvallend dat er geen Nederlandse club is geweest die hem gepakt heeft. Een club als AZ of Vitesse ofzo. Bij FC Twente zijn ze vorig seizoen bezig geweest om hem aan te trekken, maar als je naar Club Brugge kan..”

Volgens Jan van Halst die ook aan tafel zat, was het een kansloze missie. Club Brugge betaalde uiteindelijk anderhalf miljoen euro voor Groeneveld. Een bedrag dat FC Twente bij lange na niet op kon hoesten.

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op