FC Twente houdt schamel punt over aan degradatiekraker tegen Sparta

Over het belang van het affiche FC Twente - Sparta Rotterdam van vanmiddag hoeft niet meer gespeculeerd te worden. Een wedstrijd waarin de Tukkers konden laten zien eredivisie-waardig te zijn. Wedstrijden tegen achtereenvolgens PSV, Heerenveen, AZ en Ajax bleven vruchteloos voor de club uit Enschede. Uit het duel met Sparta werd uiteindelijk een schamel puntje overgehouden: 1-1.

Voordat de bal aan het rollen werd gebracht werd er middels een minuut applaus stilgestaan bij het overlijden van Johan Plageman. Terwijl het publiek het You'll Never Walk Alone" nog aan het uitzingen was, blies Pol van Boekel op zijn fluit om de wedstrijd van start te laten gaan.

De thuisploeg begon fel, was dominant en bovendien Sparta elke keer een stapje voor in de onderlinge duels. De keren dat de Rotterdammers eruit wisten te komen, verdedigden de Twentenaren compact. Ondanks het overwicht wist FC Twente geen doelpunt te forceren in de eerste helft, Sparta evenmin.

[google]Waar de Tukkers heer en meester waren in de eerste helft, kwamen de Spartanen wat beter in het spel in de tweede helft. De Rotterdammers hadden nog geen noemenswaardige kans gehad, maar namen in de 62ste minuut brutaal de leiding via Fred Friday. Over effectiviteit gesproken.

Hoewel de stand er niet om vroeg, wisselde Verbeek Cuevas voor Maria en F. Jensen voor Hooiveld. De bevrijding was er in de 85ste minuut toen Vuckic de 1-1 binnenschoot. De ban was gebroken en het gevoel leefde in het stadion dat er meer in zat voor de manschappen van Verbeek.

In de laatste seconden van het duel lag de 2-1 op de voet van Adam Maher, maar hij faalde tot twee keer toe.