FC Twente - Levante UD 0-0 2012-2013

FC Twente is er vanavond niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen het Spaanse Levante UD te winnen. In de Grolsch Veste bleef het 0-0. FC Twente kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren, maar wist deze kansen niet te benutten. Door deze uitslag is de kans op overwintering in de Europa League erg klein voor de Tukkers.

In de beginfase creëerden de Tukkers een aantal kansen, maar wisten deze niet te benutten. Zo kon Castaignos in de derde minuut net niet bij de voorzet van Tadic vanaf rechts. Later was het opnieuw Castaignos die niet snel genoeg reageerde op de bal die voorgekopt werd door Douglas. Gedurende de eerste helft kwam er meer vertraging in het spel van FC Twente. Daardoor groeide het balbezit van Levante, maar echte kansen wisten de Spanjaarden nauwelijks te creëren.

FC Twente begon de tweede helft met slordig en traag spel. De Tukkers krijgen in de loop van de tweede helft een paar zeer goede kansen op de openingstreffer. Zo wordt een schot van Braafheid gered door Navas, komt Rosales oog in oog met met de doelman van de Spanjaarden, maar weet hem niet te passeren en schoot Douglas, die de bal voor het intikken had, voorlangs.

Met nog een half uur op de klok kwam Bulykin in het veld. FC Twente ging op jacht naar een treffer, was veel voor het Spaanse doel te vinden, maar slaagde er niet in te scoren. Doordat FC Twente alles of niets speelde, kwam er steeds meer ruimte voor Levante voor het doel van Mihaylov, waardoor de Spanjaarden ook nog mogelijkheden kregen. Uiteindelijk weten beide ploegen niet tot scoren te komen en eindigt de wedstrijd in 0-0.

De andere wedstrijd in poule L van de Europa Leauge, Hannover 96 - Helsingborgs IF, is geëndigd in 3-2. Hannover 96 heeft zich hierdoor geplaats voor de volgende ronde van de Europa Leauge, iets wat voor FC Twente bijna onmogelijk is geworden door dit gelijkspel.

Geel: Tadic (FC Twente), Michel, Diop (Levante UD)

Opstelling FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid; Brama, Schilder ('62 Bulykin), Janssen; Cabral ('76 Gutierrez), Castaignos en Tadic.

Opstelling Levante: Navas; Lell, Rodas, Ballesteros, Karabelas; Ríos, Iborra, Míchel ('85 Barkero), Diop, Garcia Santos ('76 Goméz); en Gekas ('75 Angel)