FC Twente-middenveldster in basis bij overwinning OranjeLeeuwinnen

Het Nederlands vrouwenelftal speelde donderdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen België. De OranjeLeeuwinnen wonnen, net als tijdens het EK in eigen land, met 2-1 van de Zuiderburen. FC Twente-middenveldster Sherida Spitse startte in de basis bij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

[google]Al na drie minuten spelen kwamen de Oranjevrouwen op voorsprong. Voormalig FC Twente-verdedigster Anouk Dekker kopte de bal via een hoekschop het doel in en brak hiermee de wedstrijd open. In de 21ste minuut tekende Shanice van de Sanden, eveneens voormalig FC Twente-speelster, voor 2-0. Vlak na rust maakte Tine De Caigny nog wel de aansluitingstreffer, maar verdere inspanningen mochten niet baten. De wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van Nederland.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Christ; Janssen, Dekker, Van der Gragt, Van Dongen; Roord, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Lewerissa, Martens.