Nieuws

FC Twente - NEC (2-0) 2011-2012

FC Twente - NEC (2-0) 2011-2012

Het was weer het bekende verhaal bij NEC. In Enschede voetbalde de ploeg van Alex Pastoor beter dan nota bene de titelkandidaat FC Twente en kreeg het grote kansen, maar stond het vizier van de spitsen weer niet op scherp. De mannen van Co Adriaanse wisten na de pauze wél raad met een schaars aantal mogelijkheden (2-0). Na iets minder dan een uur kwam FC Twente op voorsprong. Luuk de Jong scoorde met een bekeken schuiver. Nacer Chadli zorgde voor 2-0, na een pass van De Jong.

FC Twente begon uiterst moeizaam. De Nijmegenaren, goed georganiseerd en balvast, kregen meteen de beste kansen. De mooiste was voor Genero Zeefuik, die van dichtbij echter op Nikolai Michailov schoot. De Bulgaarse doelman greep ook in bij een schot van Nick van der Velden. John Goossens knalde in goede positie over.

Foto's FC Twente-NEC 2-0

[nggallery id=285]

In eerste instantie stelde de thuisclub er weinig tegenover. Tegen het massieve afweerblok van NEC miste FC Twente de snelheid en creativiteit. Alleen Nacer Chadli was twee keer dreigend. De Belg, op tijd hersteld van een knieblessure, stuitte beide keren echter op de geroutineerde keeper Gabor Babos.

Chadli stond centraal in het midden bij FC Twente en moest de openingen bedenken. Luuk de Jong speelde voorin, waardoor er als wel vaker de laatste tijd geen plaats van voor Marc Janko. Het is een lastige keus voor trainer Co Adriaanse. De Oostenrijk is niet de grootste voetballer, wel de koelste afmaker. Al snel begon het publiek om hem te roepen.

Adriaanse gaf er direct na de hervatting gehoor aan. Meteen werd FC Twente dreigender. Al snel legde de Oostenrijker twee ballen aardig klaar voor De Jong, die echter niet profiteerde. Na iets minder dan een uur viel alsnog de openingstreffer. Douglas kopte de bal na een uittrap van NEC-keeper Babos naar De Jong, die met de bal aan de voet wat meters maakte en vervolgens met een verrassende schuiver raak schoot.

Opvallend gemakkelijk trok NEC vervolgens het initiatief naar zich toe. Het elftal van trainer Alex Pastoor kreeg ook meteen uitzicht op de gelijkmaker. Steeds meer echter was het team gedwongen ruimte weg te geven. Daarvan profiteerde FC Twente na ruim 70 minuten. Chaldi scoorde, na voorbereidend werk van De Jong.

Statistieken

1-0 De Jong (57)
2-0 Chadli (73)

Arbiter: Makkelie

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (Buysse/62), Landzaat (Janssen-79), Chadli, Brama, Bajrami (Janko/46), De Jong, John.

NEC: Babos, Will, Cmovs, Szelesi, Conboy, Van der Velden (Platje/67), Ibrahim, Schone, Koolwijk (Vadocz/54), Goossens, Zeefuik (Foor/77).

Bronnen: AD, RTVOOST, FCTWENTENU

1-0 Luuk de Jong

2-0 Nacer Chadli

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties