FC Twente niet verder dan een remise tegen FC Emmen

FC Twente speelde zaterdagavond in de eigen Grolsch Veste gelijk tegen FC Emmen (1-1). Vaclav Cerny opende de score namens de Tukkers, maar de gasten uit Emmen kwamen langszij via Michael de Leeuw. Twente blijft met dit gelijkspel wel ongeslagen in de Eredivisie

Debuut Kik Pierie

Kik Pierie maakte zijn debuut bij Twente en nam hiermee de plek over van de reeds vertrokken Xandro Schenk. Roemeratoe begon niet in de basis wegens nekklachten en werd vervangen door Zerrouki. Voor de rest dezelfde namen bij de Tukkers als bij de wedstrijd van vorige week tegen FC Groningen.

Eerste helft

Het was een moeizame eerste helft waarin beide ploegen erg slordig aan de bal waren. Ondanks dat had de ploeg van Ron Jans het betere van het spel en de betere kansen. In de 28e minuut stond rechtsback Ebuehi plots oog in oog met FC Emmen-keeper Dennis Telgenkamp. Hij had Danilo bij zich en besloot hem in het spel te betrekken. Echter kon Araujo hier een stokje voor steken en bleef het 0-0. Verder in de eerste helft creëerde FC Twente een aantal kleine kansen. FC Emmen kon hier weinig tegenover en stellen en zo gingen beide partijen met de brilstand de kleedkamer in.

De Tukkers kwamen met dezelfde elf namen het veld op de tweede helft. FC Emmen bracht Anco Jansen en Michael Chacon in het veld voor Marko Kolar en Halil Ben Moussa. Twente begon voortvarend aan de tweede helft. Na gevaarlijk balverlies van Tibbling kon Zerrouki overnemen en de bal aan Cerny geven. Met een bekeken schot in de korte hoek kon de Tsjech de score openen voor de thuisploeg in de 48e minuut. Zo stond de teller van de FC Utrecht-huurling alweer op drie doelpunten. In de 58e minuut had Queensy Menig de uitgelezen kans om de voorsprong van FC Twente uit te breiden. Echter stuitte hij van dichtbij op Telgenkamp.

Na dit moment had FC Emmen het betere van het spel door onder andere de inbreng van de ingevallen Anco Jansen. De ploeg van Lukkien deelde een aantal serieuze waarschuwingen uit met een afgekeurde goal van Anco Jansen en een gevaarlijk schot van Laursen. Niet veel later was het raak in de 65e minuut. Het schot van Glenn Bijl, die aanvankelijk geschorst leek te zijn maar werd vrijgesproken, werd nog gekeerd door Drommel. Echter kon Michael de Leeuw de rebound nog binnentikken. Hij leek in eerste instantie buitenspel te staan, maar Wout Brama hief het nog op.

De laatste fase van de wedstrijd had FC Twente weer de overhand. Lindon Selahi, die in de 64e minuut inviel voor Jesse Bosch, had in de blessuretijd de mogelijkheid om de Tukkers alsnog naar de winst te schieten. FC Emmen-sluitpost Dennis Telgenkamp was echter opnieuw de sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Hierdoor kwam FC Twente niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de bezoekers uit Emmen.