FC Twente Nieuws

Aan FC Twente gelinkte Blaswich kijkt al uit naar de Twentse derby

Aan FC Twente gelinkte Blaswich kijkt al uit naar de Twentse derby

Over iets minder dan twee weken staat voor FC Twente de derby tegen Heracles Almelo op het programma. De buren uit Almelo kenden een slechte seizoenstart, maar inmiddels gaat het de ploeg van Wormuth weer voor de wind.

In de afgelopen vijf wedstrijden scoorden de Almeloërs tien punten en het gat met FC Twente is hierdoor teruggebracht naar slechts vijf punten. Beide ploegen zijn dus volop in de race voor een ticket voor de Europese playoffs.

Het wordt voor Joël Drommel zijn één na laatste Twentse derby. De doelman vertrekt aan het einde van het seizoen naar een nog onbekende club. Hetzelfde geldt wellicht voor Heracles goalie Blaswich die word genoemd als één van de mogelijke opvolgers van Drommel. De 29-jarige Duitser heeft een aflopend contract, maar Heracles heeft een optie om de verbintenis te verlengen. Hij is echter alleen maar bezig met de wedstrijd.

[google]

“Die is speciaal", zo laat hij weten in gesprek met het Almeloos Weekblad. "Een derby is sowieso speciaal. En het is altijd een mooie wedstrijd. Alleen jammer dat het zonder publiek is. Persoonlijk ben ik er al wel aan gewend. Het positieve is dat je meer kunt coachen, maar met publiek spelen is natuurlijk het mooiste. Als voetballers moeten we blij zijn dat we kunnen spelen."

De doelman van Heracles is positief gestemd ondanks de nederlaag van afgelopen weekend tegen Ajax. “Als we met dezelfde teamspirit spelen als tegen Ajax, dan gaan we nog veel punten halen. We creëren altijd kansen. En hoe meer kansen je creëert, hoe meer doelpunten je kunt maken. We moeten positief blijven, blijven spelen en blijven werken", zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties