FC Twente Nieuws

Aantijgingen Twente-supporters doen Van Veldhuizen pijn: "Weet dat, voel dat, erken dat."

Aantijgingen Twente-supporters doen Van Veldhuizen pijn: "Weet dat, voel dat, erken dat."

Onno van Veldhuizen is vijf jaar burgemeester van Enschede en hoopt dat ook nog lange tijd te blijven. Dit zei hij eerder deze week in een interview. Hij voelt zich thuis in Enschede en heeft niet de ambities om dezelfde rol te gaan vervullen in een grotere stad.

Sinds zijn aanstelling is er flink wat gebeurd in Enschede. Iets dat veel FC Twente supporters bij zal zijn gebleven is de politie inval in Vak P op 6 april 2017. Van Veldhuizen besloot het home te sluiten en het duurde meer dan drie jaar voordat Vak P haar drankvergunning terug kreeg.

In gesprek met Rutger Borgerink blikt hij terug op zijn aanvaring met Vak P. "Als je cafés dicht doet, dan doe je ook een supportershome dicht. Gelijke gevallen gelijk. De bestuursrechter heeft ook meermaals gezegd: de burgemeester mocht dat sluiten."

[google]

Toch had het home voor Van Veldhuizen niet zolang dicht hoeven blijven. Hij had het liefst dat Vak P al na een jaar weer open was gegaan. "Maar men kwam maar niet over de brug in een gesprek tussen FC Twente en Vak P met wat er moest gebeuren."

Dat mensen zeggen dat hij de club kapot wil maken doet hem pijn. "We hebben als arme stad, als uitermate arme gemeente, miljoenen geïnvesteerd in die club. Dan zeg ik tegen iedereen die in dat stadion zit: weet dat, voel dat, erken dat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties