FC Twente Nieuws

Afscheidswedstrijd Ruiz: Dure kaartjes, tijdstip en spelen voor beide teams

Afscheidswedstrijd Ruiz: Dure kaartjes, tijdstip en spelen voor beide teams

Op zaterdag 17 december speelt Bryan Ruiz de allerlaatste wedstrijd van zijn carrière. In zijn afscheidswedstrijd speelt de club waar hij begon en zijn loopbaan gaat afsluiten, LD Alajuelense, tegen FC Twente, de club waar hij ongelofelijke successen kennen. Er is meer informatie bekendgemaakt over het duel.

Zo is bekendgemaakt op welk tijdstip wordt afgetrapt in het Estadio Alejandro Morera Soto. Om 16:00 uur Costa Ricaanse tijd wordt afgetrapt, zo maakte LD Alajuelense bekend. Dan zal het 23:00 uur in Nederland zijn. In het Midden-Amerikaanse land wordt de wedstrijd live uitgezonden op televisie, iets wat hier nog geen zekerheid is. RTV Oost maakte eerder wel bekend zich hard te maken om de uitzendrechten van het duel te verkrijgen.

Ook is er informatie over de kaartverkoop bekendgemaakt. Deze start op donderdag 17 november voor Roja del BAC kaarthouders, een speciaal onderdeel voor supporters bij Alajuelense. De prijs van een kaartje ligt tussen de 13.000 en 60.000 Costa Ricaanse 'colons'. Omgerekend is dit tussen de 21 en bijna 100 euro. Geen goedkope kaartjes dus.

Bryan Ruiz is ook nog even aan het woord gekomen bij de bekendmaking van de informatie, zo meldt CRHoy.com. "Ik ben lange tijd niet meer zo nerveus geweest", zei het clubicoon van FC Twente. "Ondanks dat ik affectie heb met elke club waarbij ik heb gespeeld, heeft Twente een speciaal plekje in mijn hart." Ook vertelde Ruiz dat er tijd is om voor beide elftallen te spelen tijdens de wedstrijd, maar dat er nog moet worden gewerkt aan de details.

De supporters van LD Alajuelense reageren niet echt positief op het bericht van hun club met de informatie. Op Twitter wordt er veelal geklaagd dat Ruiz beter afscheid had kunnen nemen in een vol stadion bij de CONCACAF League-finale. Ook wordt de ticketprijzen benoemd. "Jullie zouden de tickets weg moeten geven", is een van de reacties.

FC Twente-supporters hebben er wat meer zin in. Sommigen reizen zelfs af naar Costa Rica om hun held nog één keer in actie te zien. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige gelegenheid om in het mooie Midden-Amerikaanse land op vakantie te gaan. FC Twente zelf maakt ook dankbaar gebruik van de uitnodiging van Ruiz. De ploeg van trainer Ron Jans gaat van 12 tot 22 december op trainingskamp naar Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties