FC Twente Nieuws

Afscheidswedstrijd Ruiz waarschijnlijk LIVE uitgezonden op Nederlandse tv

Afscheidswedstrijd Ruiz waarschijnlijk LIVE uitgezonden op Nederlandse tv

Op maandag 12 december vertrekt FC Twente naar Costa Rica. Daar gaat het elf dagen op trainingskamp. Ook wordt er een heel speciale wedstrijd gespeeld. Clublegende Bryan Ruiz heeft FC Twente uitgenodigd om op zaterdag 17 december om 23:00 uur zijn afscheidswedstrijd te komen spelen tegen LD Alajuelense, de huidige club van Ruiz.

Het was nog maar de vraag of de afscheidswedstrijd van het FC Twente-icoon op de Nederlandse televisie uitgezonden zou worden. RTV Oost maakte bekend dat het zich in ieder geval hard ging maken om de uitzendrechten te verkrijgen.

Het lijkt erop dat dit gaat lukken, zegt Tijmen van Wissing, clubwatcher namens RTV Oost, bij De Oosttribune. "Ik denk dat het wel goed gaat komen met die afscheidswedstrijd van Ruiz, dat wij die mogen uitzenden. Het zit in de afrondende fase", aldus Van Wissing. Collega's Jan van Staa en Bert van Losser reageren enthousiast.

Bryan Ruiz begon zijn carrière bij het Costa Ricaanse LD Alajuelense. Hij brak door in het eerste elftal en vertrok in 2006 naar Europa, om bij het Belgische KAA Gent te gaan spelen. Drie jaar later kocht FC Twente hem voor 5,5 miljoen euro. Het was een succes. Ruiz was een ongekende voetballer bij FC Twente en behaalde de eerst landstitel van de clubgeschiedenis in 2010. Zijn goede spel leverde hem in een jaar later een transfer op naar Fulham FC. Daarna voetbalde hij nog bij PSV, Sporting CP en Santos, voordat hij weer terugkeerde bij LD Alajuelense, zijn jeugdclub en de club waarmee hij tegen FC Twente zijn carrière gaat afsluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties