FC Twente Nieuws

Aissati hoopt op terugkeer in Nederland: "Ik kan jonge spelers helpen"

Aissati hoopt op terugkeer in Nederland: "Ik kan jonge spelers helpen"

Ismaïl Aissati werd in het seizoen 2006-2007 door PSV verhuurd aan FC Twente. De inmiddels 31-jarige middenvelder kwam via onder andere Ajax en Achmat Grozny terecht bij het Turkse Denizlispor, waar hij sinds de winter van 2018 onder contract staat. Toch hoopt Aissati nog een terugkeer te maken in de eredivisie.

"Ik denk dat ik na dit seizoen nog een jaar in het buitenland speel en dan wil ik graag terug naar Nederland", vertelt Aissati in gesprek met Voetbal International. "Ik heb hier in de zomer een nieuw tweejarig contract getekend, maar voor mijn twee kleine dochters zou het ook lekker zijn om thuis te komen in Nederland. Omdat de bedragen in het buitenland veel hoger liggen, heb ik wel kunnen sparen voor mijn gezin. Dat is heel belangrijk."

Aissati was in Rusland competitiegenoot van Quincy Promes, die eveneens een verleden heeft bij FC Twente. "Elke ploeg is zo fit en sterk. De Russen zijn net Italianen, met enorm veel tactische trainingen. In Nederland wordt onderschat hoe goed Promes was in Rusland. Ik zat er toen ook en zonder dollen: hij was week in week uit de beste speler in de competitie, dat was echt niet normaal. Terwijl het daar zo moeilijk is voor aanvallers, omdat je nauwelijks ruimte krijgt."

[google]

De tweevoudig Marokkaans international ziet zichzelf wel terugkeren op de Nederlandse velden. "Ik ben nooit iemand geweest die zegt dat je dit of dat moet doen, maar ik kan wel op een natuurlijke manier jonge spelers helpen. Toen ik bij het eerste van PSV kwam, was ik écht een jonkie. Nu zijn de spelers bijna allemaal jong, maar wat goed is komt snel. Dat is prachtig en dat hoort bij Nederland, zo zijn wij", aldus Aissati.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties