FC Twente Nieuws

Ajacieden zeulen onrust niet mee het veld op, Gravenberch ook nog eens terug voor duel met FC Twente

Ajacieden zeulen onrust niet mee het veld op, Gravenberch ook nog eens terug voor duel met FC Twente

Komend weekend brengt FC Twente een bezoekje aan de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd zal zondagmiddag een einde maken aan een voor Ajax tumultueuze week. Technisch directeur Marc Overmars stapte zondagavond op wegens grensoverschrijdend gedrag. Dagenlang is de kwestie al onderwerp van gesprek, maar op het veld lijken de spelers het te vergeten.

Woensdagavond werkten de Ajacieden een bekerwedstrijd af tegen Vitesse. In de kwartfinale van het toernooi hadden de Amsterdammers werkelijk geen kind aan de collega's uit Arnhem. Al na een half uur leek de wedstrijd door de 2-0 stand beslist in het voordeel van de mannen van Erik ten Hag. In het tweede bedrijf liep Ajax uit naar 5-0. "Er waren twee teams die op een totaal ander niveau speelden", concludeerde Vitesse-captain Danilo Doekhi na afloop in gesprek met ESPN.

Profiteren van de onrust zat er dus niet bij voor de bezoekers. Het lijkt een voorteken voor de wedstrijd van zondag: van ongerustheid is, ondanks de verontrustende situatie, bij de Ajacieden geen sprake op het Amsterdamse gras. FC Twente zal een resultaat dus helemaal zelf moeten gaan afdwingen. De hoop daarop zal echter wel, terecht, aanwezig zijn. Vorig seizoen werd het uitduel tegen Ajax winnend afgesloten en eerder dit competitiejaar werd de miljoenenploeg op een gelijkspel gehouden in De Grolsch Veste.

Jammer voor de Tukkers is alleen wel dat Ryan Gravenberch zondag vermoedelijk weer aan zal sluiten bij de selectie van Ten Hag. Op dit moment vult voormalig FC Twente-speler Steven Berghuis de positie in van de 19-jarige middenvelder die zich de afgelopen periode in quarantaine bevond. "Volgens mij komt hij morgen", reageert Berghuis lachend op de vraag of hij zijn 'concurrent' al gesproken heeft. "Hij is het helemaal zat. Hij voelde niks, maar hij zit nog steeds in quarantaine", besluit de tot middenvelder omgeturnde buitenspeler het gesprek met Jan-Joost van Gangelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties