FC Twente Nieuws

Almere City houdt vertrouwen in voorlopig falende Verbeek

Almere City houdt vertrouwen in voorlopig falende Verbeek

Gertjan Verbeek is niet goed begonnen aan zijn periode bij Almere City FC. De oud-trainer van FC Twente tekende afgelopen zomer voor de Flevolanders en heeft pas negen punten uit zijn eerste tien wedstrijden weten te behalen. Ondanks de ambitieuze plannen, behoudt de leiding van de club voorlopig vetrouwen in Verbeek.

En dat ondanks het feit dat Almere City van titelkandidaat naar een ploeg in de onderste regionen is gegaan. "Het is een heel dunne lijn", begint algemeen directeur John Bes in gesprek met De Telegraaf. "We hebben veel wedstrijden gehad waarin we door persoonlijke fouten nipt verloren hebben, terwijl we ook hadden kunnen winnen. Dan kom je terecht op de plek waar we nu staan. En dat helpt ook weer niet met het vertrouwen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we de weg omhoog gaan inzetten."

De directeur benadrukt dat de ervaren trainer over een specifieke kwaliteit beschikt waar de club gebruik van wil maken. "We hebben de ambitie om meer te profiteren van onze uitstekende academie en zijn ervan overtuigd dat Gertjan daarvoor de geschikte trainer is. Alleen gaat dat nu nog niet samen met de resultaten die we hadden gewild. Vooraf hadden we ingecalculeerd dat het kiezen voor jonge talenten gepaard zou gaan met pieken en dalen, maar we hadden wel gehoopt hoger te staan dan waar we nu staan."

Laat Verbeek het stormen?

Verbeek heeft inmiddels een reputatie opgebouwd om het bij de clubs waar hij in functie treed soms flink te laten stormen. Gebeurt dat ook al in Almere? "Dat valt allemaal reuze mee. Natuurlijk heeft hij zijn eigen visie en ideeën over topsport bedrijven. Dat is ook juist de reden waarom we voor hem hebben gekozen. En natuurlijk schuurt het wel eens bij sommige spelers, maar dat is allemaal onderdeel van het plan."

In het vorige seizoen werd trainer Ole Tobiasen ontslagen terwijl hij vierde stond, maar Verbeek hoeft nog niet te vrezen voor zijn baan. "De situaties zijn niet met elkaar te vergelijken. In het geval van Tobiasen was er een situatie ontstaan die onomkeerbaar was", vertelt Bes. "Je kunt geen beleid maken op een paar wedstrijden die verkeerd zijn gevallen, terwijl we die net zo goed hadden kunnen winnen", besluit de algemeen directeur van het in problemen verkerende Almere City FC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties