FC Twente Nieuws

Andersen kan met assist bij enige Deense WK-goal uitschakeling niet voorkomen

Andersen kan met assist bij enige Deense WK-goal uitschakeling niet voorkomen

Denemarken is uitgeschakeld op het WK in Qatar. De ploeg waar onder andere voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen in speelt behaalde in een poule met Frankrijk, Australië en Tunesië slechts één punt en scoorde slechts één goal. Bij deze goal had Andersen wel een heel belangrijk aandeel.

Denemarken begon het WK met de wedstrijd tegen Tunesië. In het duel werd niet gescoord. Daarna stond de kraker tegen Frankrijk op het programma. Dit jaar hadden de Fransen en de Denen elkaar al tweemaal getroffen in de Nations League. Twee keer ging Denemarken er met de overwinning van door. Deze keer was het echter de regerend wereldkampioen die de drie punten pakten. Andersen gaf in de 68e minuut nog een assist bij de 1-1, maar kon niet voorkomen dat Frankrijk in de 86e minuut de 2-1 nog binnenschoot via Kylian Mbappé.

Woensdag speelde Denemarken het laatste groepsduel. De Denen moesten winnen van Australië om de poule door te komen. Er werd echter met 1-0 verloren van Australië, dat met zes punten door is naar de achtste finales. Tunesië won met 1-0 van een B-elftal van Frankrijk, waardoor Denemarken dik onderaan is geëindigd in Poule D.

De assist van Andersen tegen Frankrijk

Eindstand Poule D

Land Gespeeld Punten Doelsaldo
Frankrijk 4 6 3
Australië 4 6 -1
Tunesië 4 4 0
Denemarken 4 1 -2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties