FC Twente Nieuws

Awaydays razend populair: FC Twente heeft na PSV en Feyenoord hoogste aantal uitfans

Awaydays razend populair: FC Twente heeft na PSV en Feyenoord hoogste aantal uitfans

Al jarenlang is FC Twente terug te vinden bovenin het uitsupportersklassement van de eredivisie. Een 'awayday' is zeer populair onder supporters van de Enschedese club en ook tijdens de eerste seizoenshelft van het seizoen 2022-2023 is dat weer gebleken. Er reisden gemiddeld zevenhonderd Tukkers mee naar uitduels van FC Twente.

Awaydays NL op Twitter zocht wederom de gemiddelde uitsupportersaantallen uit. PSV is de koploper op het gebied van meegereisde supporters met gemiddeld 758 per wedstrijd. Daarna komen Feyenoord met 747, FC Twente met 700 en Ajax met 682 uitsupporters per wedstrijd. De hekkensluiter van de lijst is Excelsior, dat gemiddeld 137 supporters meenam naar een wedstrijd dit seizoen.

Je zou misschien verwachten dat FC Twente wat lager zou staan vanwege de boycot bij Feyenoord-uit. Uitsupportersverboden en (officiële) boycots zijn echter niet meegerekend. Natuurlijk zijn de aantallen nu nog niet helemaal goed met elkaar te vergelijken, aangezien niet elke club de kans heeft gehad om evengrote uitvakken te vullen. Maar dat de FC Twente-supporters er dit jaar weer volop bij zijn om hun club te steunen, is duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties