FC Twente Nieuws

Bednarek openhartig: "Je zag dat er iets aan de hand was met die jongens"

Bednarek openhartig: "Je zag dat er iets aan de hand was met die jongens"

Filip Bednarek kwam tussen 2008 en 2015 uit voor FC Twente. De inmiddels 27-jarige doelman doorliep de jeugdopleiding en belandde uiteindelijk in de hoofdmacht, waar hij echter niet door wist te breken. Bednarek staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij sc Heerenveen, maar is zijn tijd bij FC Twente nog niet vergeten.

"In Twente was het voor mij relatief eenvoudig om zelfstandig te worden", vertelt Bednarek in gesprek met het Poolse Weszło. "De club betaalde mijn rekeningen, verrekende dit met mijn salaris en ik kreeg wat er onder aan de streep overbleef. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken."

De sluitpost kent echter een aantal spelers dat minder goed met de situatie wist om te gaan. "Ze kregen een goed contract en dachten dat ze gouden bergen hadden veroverd. Je hebt mensen die met beide benen op de grond blijven staan, anderen vliegen meteen naar een andere planeet. Vaak hebben spelers uit arme gezinnen moeite met de nieuwe financiële situatie waarin ze belanden. Dat zie je wel eens terug bij Brazilianen. Voor hen is talent het ticket richting een betere wereld."

[google]

"Binnen de opleiding van FC Twente liepen twee jongens rond die dagelijks terugkwamen met bijvoorbeeld nieuwe tattoos, kleding of horloges", vervolgt Bednarek. "Je zag dat er iets aan de hand was, ze gedroegen zich niet als doorsnee negentienjarigen. Je kon 's ochtends ruiken dat ze alcohol hadden gedronken en het viel op dat ze weinig hadden geslapen. Het is jammer om te zien dat zulke jongens ver weg zijn van hun familie en vrienden, en ongezond gaan leven om hun emoties te onderdrukken", aldus Bednarek.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties