FC Twente Nieuws

Betaald voetbal-directeuren complimenteren supporters: "Loyaal gebleven"

Betaald voetbal-directeuren complimenteren supporters: "Loyaal gebleven"

De directeuren Jan de Jong (Eredivisie CV), Marianne van Leeuwen (KNVB) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie) hebben een statement naar buiten gebracht met betrekking tot de nieuwe versoepelingen. Vanaf 25 september mogen de voetbalstadions weer vol.

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat er voor het laatst een eredivisiestadion uitverkocht was. De directeuren complimenteren de supporters voor het geduld. "De supporters en sponsors zijn al die tijd loyaal gebleven, gedreven door clubliefde en de hoop op betere tijden", blijkt uit het statement op de site van de eredivisie.

De samenwerking met politiek Den Haag verliep niet altijd even soepel, toch zijn de drie genoemde namen uiteindelijk tevreden. "Met de overheid waren we het niet altijd eens, net als dat die niet altijd blij met het voetbal was. Maar we zijn op een prettige samenwerking uitgekomen die heeft geleid naar het moment waarop we nu zijn aangekomen."

Ook benadrukken de directeuren dat de volle stadions te verantwoorden gaan zijn. "Ja, de Fieldlab onderzoeken hebben eerder al uitgewezen dat volle stadions veilig en verantwoord zijn. Iedere bezoeker is gevaccineerd, negatief getest of beschikt over antistoffen."

"Men zit in de buitenlucht en kan niet gaan zwerven over alle tribunes, waardoor het aantal contacten beperkt blijft", vervolgt het statement. "Dat bewijst de praktijk ook, er hebben zich tijdens de circa tweeduizend wedstrijden die de afgelopen anderhalf jaar zijn gespeeld geen coronabrandhaarden voorgedaan in de stadions", besluit het statement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties