FC Twente Nieuws

Bij Jeddeloh opgeleefde David keert niet terug bij Go Ahead Eagles

Bij Jeddeloh opgeleefde David keert niet terug bij Go Ahead Eagles

Voormalig FC Twente-middenvelder Chris David hoopte via een stage bij zijn oud-werkgever Go Ahead Eagles op een terugkeer in de eredivisie. Hij trainde mee en speelde vorige week een helft mee in een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund II. Na de proefperiode werd de conclusie getrokken om niet voor de tweede keer met elkaar in zee te gaan.

“Chris wil iedereen graag bedanken voor de kans die hij heeft gekregen. Hij had echter ook in de gaten dat Go Ahead Eagles op dit moment niet het podium is waar hij het best tot zijn recht komt", aldus hoofdtrainer Kees van Wonderen op de clubwebsite van de Eagles.

David was in het verleden één van de toptalenten in de jeugdopleiding van FC Twente. Een echte kans in het eerste bleef uit waardoor hij begin 2013 vertrok naar Fulham FC. Begin 2015 huurde FC Twente hem van de Engelsen, maar ook deze keer wist hij niet door te breken.

Medio 2015 nam Go Ahead Eagles hem transfervrij over van Fulham FC waarna hij in 2017 een transfer verdiende naar FC Utrecht. Dit avontuur duurde slechts een jaar waarna hij nog speelde voor het Afrikaanse Cape Town City en het Duitse Würzburg Kickers.

Afgelopen zomer werd zijn contract bij degradant Würzburg Kickers niet verlengd en sloot hij begin oktober aan bij SSV Jeddeloh II. Deze ploeg komt uit in de Regionalliga Nord Süd, het vierde niveau van Duitsland. Hier zijn zijn cijfers uitstekend met één doelpunt en zes assists in 11 wedstrijden. Toch blijft de 28-jarige voetballer hopen op een club dat uitkomt op een hoger niveau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties