FC Twente Nieuws

Bijen cynisch: "Misschien hebben ze die brief goed gelezen bij de KNVB"

Bijen cynisch: "Misschien hebben ze die brief goed gelezen bij de KNVB"

FC Twente verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij in de eredivisie. Twee daarvan waren uitwedstrijden en twee keer had FC Twente het meeste recht op de drie punten. Recht hebben betekent echter niet dat je ze ook krijgt. Waar in Utrecht persoonlijke fouten vooraf gingen aan de nederlaag was het afgelopen zaterdag de leiding die de mist inging.

Vitesse weet precies hoe FC Twente zich nu voelt want de afgelopen weken werden de Arnhemmers benadeeld door de arbitrage. De club voelde zich zelfs zo benadeeld dat het een brief stuurde naar de KNVB. "Misschien hebben ze die brief goed gelezen bij de bond en hebben ze daarom geluk gehad. Ik heb geen idee", aldus een cynische Bijen in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Ik denk dat de meerderheid van de scheidsrechters voor een overtreding zou fluiten. Dat zegt genoeg."

Toch is Bijen niet alleen kritisch richting de scheidsrechter. De aanvoerder is ook kritisch op het spel van zijn eigen ploeg. "Het gaat telkens mis op details. Dat Jay-Roy Grot bijvoorbeeld 70 meter door mag lopen op doel. Dan moet je hem neerleggen. Dat soort kleine dingen moeten eruit. We weten dat we er dicht tegenaan zitten, maar het moet nu wel snel verbeteren. Daar ben ik me van bewust."


[google]

Scheidsrechter Martens weigerde na afloop zijn ongelijk toe te geven. Hij zag naar eigen zeggen op de beelden hetzelfde wat hij zag op het veld. Ook VAR Van den Kerkhof was niet overtuigd van het feit dat zijn collega een grove fout maakte en greep daarom niet in.

Komende zondag staat voor FC Twente de volgende lastige uitwedstrijd op het programma. Dan gaan de Tukkers op bezoek bij Ajax. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14:30. De wedstrijd was eerder dit seizoen verplaatst naar 20:00 uur, maar door de uitschakeling van Ajax in Europa werd de wedstrijd op verzoek va beide clubs vervroegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties