FC Twente Nieuws

Bijen schrok van niveau Twente-trainers: "Het menselijke ontbreekt"

Bijen schrok van niveau Twente-trainers: "Het menselijke ontbreekt"

Peet Bijen stroomde vanuit de jeugd van FC Twente door naar het eerste elftal en werd een vaste basiskracht. Hij heeft met veel trainers te maken gehad en in zowel leuke als minder leuke tijden gespeeld. Hij was erbij toen FC Twente degradeerde, maar was ook basisspeler bij het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

In het jaar dat FC Twente degradeerde, was Gertjan Verbeek van oktober tot maart de trainer van de ploeg. "Toen Verbeek kwam, was ik heel enthousiast", vertelt Peet Bijen tegenover Voetbal International. "Hard trainen, lekker. Maar zelfs dat was er niet bij. Er zat niks in, er was ook geen samenhang tussen de spelers. Hij bracht de groep niet bij elkaar."

Zelfs als Bijen aanvoerder was, voelde hij nog niet echt het vertrouwen van Gertjan Verbeek. "Al had je die band om de arm, dan nog wist je niet of hij echt vertrouwen in je had. Hij was heel onvoorspelbaar. En toch had hij soms ook dingen, dat je dacht: Best wel menselijk, of zo."

Bijen was überhaupt helemaal niet onder de indruk van zijn trainers bij FC Twente. "Ik ben wel geschrokken hoor, van het niveau van de trainers. Verschrikkelijk. Het menselijke ontbreekt, behalve bij een enkeling. Je bent aangesteld om een groep samen te brengen. Maar als jij alléén maar bezig bent met 4-3-3 of 4-4-2, dan trek je de jongens die twijfelen, of die wat meer nadenken, niet mee", aldus de oud-centrale verdediger.

Inmiddels is Bijen gestopt als profvoetballer. Hij kon niet voldoende herstellen van een hielblessure, waardoor hij deze zomer werd gedwongen een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. Nu richt hij zich volledig op zijn studie Psychologie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties