FC Twente Nieuws

Bleker nieuwe burgemeester van Enschede: "Mijn hart ligt in Enschede"

Bleker nieuwe burgemeester van Enschede: "Mijn hart ligt in Enschede"

Enschede heeft een opvolger gevonden van de vertrokken burgemeester Onno van Veldhuizen. In totaal hebben 15 mannen en één vrouw gereageerd op de vacature. Maandagavond moest de gemeenteraad kiezen uit de laatste twee overgebleven kandidaten. Na een urenlang debat werd Roelof Bleker gekozen als de nieuwe burgervader van Enschede.

De 54-jarige Bleker studeerde aan de UT en was van 1994 tot 2001 lid van de gemeenteraad van Enschede. Tussen 2001 en 2010 was hij wethouder van de gemeente Enschede. Hi was toen nauw betrokken bij de wederopbouw van de wijk Roombeek na de Vuurwerkramp. Momenteel is hij nog voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

"Het is supermooi om weer terug te keren naar Enschede. Het is toch de stad waar ik van m'n achttiende tot m'n 43ste heb gewoond, waar ik mijn vrouw heb ontmoet en waar mijn kinderen zijn opgegroeid. Mijn hart ligt in Enschede", aldus Bleker in gesprek met RTV Oost.

Als alles volgens planning verloopt, dan zal Bleker begin februari beginnen aan zijn nieuwe job. "Enschede is me altijd blijven trekken. Openbare orde en veiligheid is een thema dat in veel Nederlandse steden speelt, ook in Enschede. Dat is een thema waar ik direct mee aan de slag wil. En Twente heeft als regio ook een opgave. We moeten actief blijven lobbyen als regio"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties