FC Twente Nieuws

Brama enthousiast over nieuw trainingscentrum FC Twente in Enschede

Brama enthousiast over nieuw trainingscentrum FC Twente in Enschede

FC Twente heeft dinsdagavond haar plannen gepresenteerd van het nieuwe trainingscomplex op het Sportcampus Diekman in Enschede. De club traint nu nog in Hengelo, maar het is de bedoeling dat FC Twente in het tweede deel van 2024 de overstap kan maken naar de plek waar het in 1965 allemaal begon. De club is in gesprek met externe investeerders voor de financiering van de bouw.

FC Twente werkt nauw samen met Pro-F (fysiotherapie) en OCON (sportmedische kliniek) die een topsport medisch datacentrum willen gaan vestigen op Sportcampus Diekman. Het is de bedoeling dat het eerste elftal en de teams van FC Twente Vrouwen gaan trainen op het nieuwe complex. Naast de trainingsvelden komt er ook een wedstrijdveld met een tribune.

Wout Brama is enthousiast over de plannen. "Ik denk dat het goed is voor de partijen waar we mee gaan samenwerken, om de kennis te centraliseren en je daardoor ook verder komt. Pro-F kan van ons leren en wij kunnen van Pro-F leren. Ocon leert weer van Pro-F, en zo heb je een mix van kennis. Dat kan voor Enschede heel goed zijn. Die kennis kunnen we delen en ik denk dat delen altijd beter is dan alles apart hebben.

"Ik denk dat het voor Enschede een fantastische blikvanger is. FC Twente en de universiteit zijn wel twee enorme blikvangers van de regio, maar zeker ook van Enschede. Als we daarmee ook nog eens een topsport campus kunnen maken met FC Twente, dat dan echt weer gevestigd is waar het vandaan komt en Sportclub vroeger ook nog was, denk ik dat je dan de cirkel rond kunt maken en iets heel moois kan bouwen in de toekomst van FC Twente. Het gaat FC Twente helpen, maar Enschede zeker ook."

Ook de Universiteit Twente is te spreken over de plannen. "Zo'n Diekman campus kan ook echt een symbool worden. We realiseren het ons niet, maar langzamer zijn we hier in Enschede echt iets landelijks aan het opbouwen", aldus Prof. dr Joost Kok van de UT en Sport Data Valley. "Zo'n unieke Master die nergens anders in Nederland is, is een reden om naar Enschede te komen. En dat bedrijven ook sport commercieel aan het uitbuiten, natuurlijk tussen haakjes, zijn. Dat is natuurlijk fantastisch. Als we dat slim aanpakken hebben we een unieke kans om echt vooruit te komen en Enschede op de kaart te zetten. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties