FC Twente Nieuws

Brama over homoseksualiteit in het voetbal: "Het is niet zo makkelijk"

Brama over homoseksualiteit in het voetbal: "Het is niet zo makkelijk"

Afgelopen zondag ontstond er wereldwijd veel commotie toen op social media leek alsof Iker Casillas en Carles Puyol uit de kast kwamen. De voormalig topkeeper van Real Madrid plaatste de tekst: "Ik hoop dat je me respecteert: ik ben gay." Daarna volgden vele positieve, maar ook negatieve reacties. Puyol deed er onbewust nog een schepje bovenop door te zeggen: "Het is tijd om ons verhaal te vertellen, Iker."

Door de ontstane commotie besloten Casillas en Puyol de berichten te verwijderen. Laatstgenoemde liet weten dat zijn reactie een misplaatste grap was. Casillas liet weten dat hij was gehackt en diegene het bericht had geplaatst. Wout Brama weet dat homoseksualiteit een gevoelig onderwerp is in de voetbalwereld. Hij vindt de actie van Casillas dan ook niet zo slim.

"Als je dit soort dingen leest, daar wordt de drempel gewoon nog hoger van en dat lijkt me niet het goede", aldus de aanvoerder van FC Twente in gesprek met ESPN. "Ik begrijp heel goed, als je nu een mannelijke homoseksuele profvoetballer bent, dan is het niet zo makkelijk om uit de kast te komen. "

"Heel veel mensen hoor ik roepen: 'Waarom doe je dat niet? Het is toch prima. Iedereen accepteert dat.' Maar dat is gewoon niet zo. Om heel eerlijk te zijn. Als ik afgelopen jaren in de kleedkamer de vraag stel, stel iemand zou hier homoseksueel zijn. Dan zijn niet alle reacties positief. Dat is gewoon zo en daar moeten we eerlijk over zijn. Dus ik begrijp ook wel dat dat niet zo makkelijk is. En dat is heel pijnlijk, maar dat is wel de realiteit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties