FC Twente Nieuws

BREAKING: FC Twente verliest arbitragezaak en moet Hake en 9 (oud-)spelers betalen

BREAKING: FC Twente verliest arbitragezaak en moet Hake en 9 (oud-)spelers betalen

Een financiële tegenvaller voor FC Twente. De club moet voormalig trainer René Hake en negen (oud-)spelers alsnog de extra loonbelasting betalen, nadat het de arbitragezaak heeft verloren. Dit meldt de TC Tubantia. De extra loonbelasting ging over de vergoeding die de makelaars in rekening brachten bij de club. De Enschedese club was van mening dat de cliënten van de makelaars die zelf moesten betalen, maar de rechter oordeelde dus anders.

Het regionale medium schrijft verder dat de club de zaak heeft verloren, o.a. omdat het met de betrokkenen niet heeft gecommuniceerd over de zaak. Daarbij was er op voorhand niets afgesproken met de betrokkenen. Ook liet de club het na om met de spelers in kwestie te communiceren toen bleek wat de fiscus van plan was. In Nederland is het gebruikelijk dat voetbalclubs de makelaars betalen. Om zelf ook aan hun diensten te verdienen brengen spelersmakelaars jaarlijks vijf tot zes procent van de bruto loonsom van de spelers in rekening.

[google]

Spelersvakbond VVCS spande een zaak tegen de club aan namens René Hake, Frederik en Richard Jensen, Peet Bijen, Nick Hengelman, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely, Jorn Brondeel en Jari Oosterwijk. In totaal was hier een bedrag mee gemoeid van ruim 30.000 euro. Danny Holla spande zelfstandig een arbitragezaak aan en kon 9.073 euro opstrijken.

Ontslagvergoedingen Verbeek en Hake

De afkoopsom voor het ontslag van Hake bedroeg €345.000, hiervan werd ruim 4,5 duizend euro aan loonbelasting ingehouden. FC Twente heeft met Hake een gespreide betaling afgesproken. Dit betekent dat de club elke maand €15.000 overmaakt naar de bankrekening van de Drent tot het einde van dit seizoen. Ook zijn voorganger Gertjan Verbeek krijgt elke maand geld van de club tot het einde van het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties