FC Twente Nieuws

Brenet belandde op zijspoor onder Schreuder: "Een zware periode geweest"

Brenet belandde op zijspoor onder Schreuder: "Een zware periode geweest"

Joshua Brenet werd begin vorige week gepresenteerd als nieuwe back van FC Twente. De verdediger kan op beide backposities uit de voeten. Een voorkeur lijkt hij zeker op dit moment niet te hebben. Minuten maken is wat telt.

"Ik ben superblij dat ik terug ben in Nederland", vertelt de voormalig international in gesprek met De Telegraaf. De laatste volledige wedstrijd die Brenet afwerkte dateert van 7 maart 2020. "Het was zuur dat het half jaar bij Vitesse al na vier wedstrijden afgelopen was."

In Arnhem hoopte de oud-PSV'er net als nu zijn carrière nieuw leven in te blazen. Echter gooide het coronavirus roet in het eten en dus moest hij weer terug naar Duitsland. Bij TSG Hoffenheim was hij onder Alfred Schreuder op een zijspoor beland. "Toen begon de hele situatie weer opnieuw. Het is mentaal gezien een zware periode geweest maar ik ben overeind gebleven."

"Het eerste jaar onder Nagelsmann was ik wel tevreden", vervolgt Brenet. "Ik heb veel gespeeld, ben zelfs nog in de Champions League in actie gekomen. Maar toen kwam er een nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) en ging het minder. Vrij snel was het einde verhaal. Ik voelde me ook niet meer prettig."

Toch heeft die mentaal zware periode de kersverse aanwinst van FC Twente ook wat gebracht. "Het is niet alleen negatief. Ik heb veel geleerd en ben als persoon gegroeid. Ik ben mentaal zeker sterker geworden. Van alle ups en downs heb ik wat kunnen opsteken."

Het niet spelen in combinatie met het niet zien van vrouw en kinderen heeft er wel voor gezorgd dat Brenet dolgelukkig is met zijn terugkeer in Nederland. "Het is moeilijk als je alleen zit en al helemaal als het sportief niet lekker loopt. Ik ben heel blij dat ik nu ook weer dichter bij mijn gezin en bij de familie zit. Het is sowieso weer fijn om terug in Nederland te zijn", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties