FC Twente Nieuws

Brenet erg tevreden in Enschede: "FC Twente een geschenk uit de hemel"

Brenet erg tevreden in Enschede: "FC Twente een geschenk uit de hemel"

Op de slotdag van de winterse transferperiode werd Joshua Brenet door FC Twente gecontracteerd. De 28-jarige vleugelverdediger kwam bij zijn vorige werkgever, TSG 1899 Hoffenheim, in 3,5 jaar niet verder dan 20 duels voor het eerste elftal. Mede hierdoor kon Brenet transfervrij vertrekken naar de ploeg uit Enschede. Hij tekende een contract tot het einde van het huidige seizoen.

Omdat Jayden Oosterwolde vertrok naar het Italiaanse Parma, moest Jan Streuer op zoek naar een alternatief. Deze werd gevonden in de naam van Joshua Brenet. De verdediger werd in eerste instantie gehaald als linksback, echter was al bekend dat hij ook als rechtsback uit de voeten kan.

"Tijdens de gesprekken met de club kwam naar voren dat ik me vooral op de linksbackpositie moest richten", zo blikt hij terug in gesprek met Sander Janssen van Voetbal International. "Maar ze wisten van me dat ik ook op rechts uit de voeten kan, dat is mijn voordeel. Tijdens oefenwedstrijden speelde ik ook als linksback, nu sta ik op rechts. Het maakt mij niet veel uit. Zolang ik maar speel."

Door de goede prestaties van Brenet is het de vraag of hij komende zomer blijft óf weer vertrekt. De grote droom is nog altijd om ooit uit te komen in de Engelse Premier League. "Ik denk dat iedere voetballer daarvan droomt. Het is de beste competitie die er is." Brenet blijft echter wel reëel: “Ik ben nu 28, je weet het nooit. Ik wil het hoogste eruit halen. Maar er is nog een lange weg te gaan. Stel dat ik deze lijn vasthoud en volgend jaar weer."

In het verleden speelde Brenet twee keer in het shirt van het Nederlands Elftal. Zijn er nog ambities om terug te keren in Oranje? "Dat zit hooguit ergens in mijn achterhoofd. Ik denk er nu niet aan, maar zeg nooit nooit. Voor nu ben ik vooral blij dat ik weer ergens voor train. Ik leef weer toe naar een wedstrijd. Wat dat betreft is FC Twente een geschenk uit de hemel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties