FC Twente Nieuws

Brenet verklapt: "FC Twente wilde mij graag langer vastleggen"

Brenet verklapt: "FC Twente wilde mij graag langer vastleggen"

Na het plotselinge vertrek van Jayden Oosterwolde werd Joshua Brenet als diens vervanger gepresenteerd. De back was bij TSG Hoffenheim op een dood spoor beland en is maar al te blij dat hij zijn carrière bij FC Twente nieuw leven in kan gaan blazen.

De transfer van Brenet kwam pas op de laatste dag van de transferwindow rond. "Er was lange tijd helemaal niks. Pas op het allerlaatste moment kon ik naar FC Groningen en naar FC Twente. Mijn keuze is op FC Twente gevallen", vertelt de voormalig international in gesprek met De Telegraaf.

De oud-PSV'er verklaart waarom hij FC Twente boven FC Groningen heeft verkozen. "Ze hebben een goede ploeg, staan er goed voor in de competitie. Mijn eerste indrukken zijn heel positief. Ik ben heel goed opgevangen. Het is een fijne groep."

Dat het allemaal heel snel ging werd nog maar eens bestempeld door het feit dat moeder Brenet geen taart kon bereiden voor bij het tekenen. Het was altijd een vast ritueel in Eindhoven, maar kon nu niet doorgaan. "Nee, het ging allemaal zo snel, dat de familie er niet bij heeft kunnen zijn."

"Ik kreeg ’s avonds laat een telefoontje van mijn zaakwaarnemer", vervolgt Brenet. "Dat het doorging en toen hebben we de hele nacht doorgereden om op tijd bij FC Twente te zijn voor de medische keuring en de afronding van het contract."

Nu zal de verdediger een half jaar gaan knallen bij de Tukkers. Over zijn toekomst heeft hij nog geen besluit genomen. "Ik heb het bewust open gelaten. FC Twente wilde mij graag langer vastleggen, maar we hebben afgesproken dat het tot de zomer loopt en dat we daarna verder kijken."

Een langer verblijf in Enschede is iets wat tot de mogelijkheden behoort. "Ik sta er zeker voor open om langer te blijven, maar wie weet wat er allemaal gebeurt. Dit moet een boost worden voor mijn carrière. Daarom hoop ik zo snel mogelijk zoveel mogelijk minuten te kunnen pakken", besluit Brenet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties