FC Twente Nieuws

Broertje Bryan Ruiz emotioneel: "Ik zei dat hij gek was"

Broertje Bryan Ruiz emotioneel: "Ik zei dat hij gek was"

Bryan Ruiz zal tijdens het WK in Qatar zijn laatste wedstrijden spelen als professioneel voetballer. De man die een groot aandeel had in het kampioenschap van FC Twente in 2010, hangt na het toernooi zijn kicksen aan de wilgen. Ruiz is inmiddels 37 jaar en voor hem is de cirkel rond.

Het nieuws dat hij ging stoppen kwam hard aan bij zijn broertje Yendrick Ruiz. Hij is ook profvoetballer, maar schopte het nooit tot Europa. Hij zou zelfs ooit op stage komen bij FC Twente, maar daar is het nooit van gekomen. De inmiddels 35-jarige broer van Bryan speelde nog wel in Bolivia en India.

"Het doet pijn en het maakt me verdrietig. Hij heeft zoveel betekent voor mij, maar ook voor het Costa Ricaans voetbal. Maar zijn gevoel zegt dat het tijd is om te stoppen en daarin moeten wij hem steunen. Hij voelt dat hij tijd is om zijn voetbalcirkel rond te maken."

"Bryan was voor mij meer dan alleen een broer. Hij was mijn klankbord", vervolgt hij in gesprek met Diario Extra. "We spraken met alles wat mij gebeurde. Hij heeft op veel gebieden meer ervaring, dus we kwamen er altijd wel uit als er bijvoorbeeld een probleem of discussie was."

Yendrick weet nog precies wat zijn reactie was op het nieuws dat zijn grote broer ging stoppen. "Ik zei dat hij gek was. 'Waarom ga je met pensioen'? Hij heeft nog steeds zoveel kwaliteiten. Maar hij gaf aan dat hij voelde dat het klaar was en dat hij blij is met alles wat hij heeft bereikt. Hij wil bijkomen van al die jaren voetballen, tenminste op professioneel niveau."

Na het WK, als Costa Rica niet bij de laatste vier eindigt, speelt Bryan Ruiz met zijn huidige club LD Alajuelense op 17 december zijn afscheidswedstrijd tegen FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties