Broodje Twenteham gaat internationaal: Zakken mee naar Mallorca en Frankrijk
Het broodje Twenteham is razend populair. Elke thuiswedstrijd vliegen honderden broodjes over de toonbank. Niet alleen onder de supporters van FC Twente, maar ook aanhangers van bezoekende clubs zijn laaiend enthousiast over het product. Het broodje wordt gemaakt door Angeline en Harry Peters. Zij openden in de coronatijd, toen supporters een broodje thuis gestuurd gekregen, een pop-upstore in Oldenzaal.
De winkel zou van tijdelijke aard zijn, maar gaat elke zaterdag nog open om twee producten te verkopen. "800 gram beenham, voor de particulier, of 2,5 kilo beenham, voor grote afnemers of voor feesten en partijen. Al schaffen particulieren ook steeds vaker 2,5 kilo aan", vertelt Harry Peters jr. in gesprek met TC Tubantia.
Het broodje is ook ver buiten Twente enorm populair. "We staan al zo’n veertig jaar op allerlei evenementen, zoals de Vierdaagse in Nijmegen. Speciaal voor de beenham komen mensen naar onze kraam", vertelt Angeline Peters. "Laatst was hier een hele groep die een aantal zakken meenam naar Mallorca. En bekenden van ons waren laatst op een camping in Frankrijk en roken daar een barbecue. Ze twijfelden geen seconde: Twenteham."
Het geheim zit hem volgens Harry Peters niet per se in de kwaliteit van het vlees, maar ligt ergens anders. "Door onze manier van pekelen. En vervolgens door het kruiden volgens eigen recept. Daar maken we het verschil. En de bijbehorende saus is ook eigen recept." Het werd bedacht door de vader van Harry. "En het mooie is: aan het recept is al veertig jaar niks veranderd. Mijn vader bedacht het zo en het was gelijk goed", besluit Harry Peters.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties