Bruggink stelt zich kwetsbaar op over begeleiding Ltaief: "Hebben wij daar wel alles aan gedaan?"

FC Twente heeft in het seizoen 2024-2025 te kampen gehad met tegenvallende prestaties van de buitenspelers. Dit heeft geleid tot toenemende kritiek op de vertrekkende technisch directeur Arnold Bruggink, die er ondanks meerdere pogingen niet in slaagde om de juiste versterkingen op die positie naar Enschede te halen. Hem wordt de vraag gesteld waarom het niet is gelukt om het probleem op de flanken op te lossen.
"Ik geloof heel erg in de combinatie van spelers", begint Bruggink tegenover RTV Oost. "Ten opzichte van vorig seizoen, waar wij met buitenspelers speelde zoals Vlap en Daan, zat onze creativiteit heel erg in de backs. Voor de winterstop, vooral toen Anass (Salah-Eddine, red.) daar speelde, en Bas (Kuipers, red.) heeft het fantastisch gedaan vind ik, hebben we dat ook gehad. Alleen als een elftal minder gaat draaien, wordt er wel naar die posities gekeken."
"Ik zie dat wel als een combinatie van factoren. Als je een buitenspeler opstelt kijkt je naar de goeie dingen of naar de slechte dingen. Trainers kijken ook naar betrouwbaarheid. Je kunt met Sayf (Ltaief, red.) een mooi voorbeeld noemen, vind ik. In de allereerste wedstrijd van het seizoen had hij een weergaloze actie", doelt hij op de assist van Ltaief op Lammers bij NEC-uit.

"Alleen hij liet zijn man ook een keer lopen en daar kwam uiteindelijk een doelpunt uit", vervolgt de oud-td. "En de kritiek was dan vooral: Hij laat zijn man lopen. Terwijl ik kijk naar een jongen die een actie maak die wij lang niet hebben gezien en daar beslissend in was. En dan moet je soms op de koop toe nemen dat een buitenspeler dat doet. Maar uiteindelijk moet een buitenspeler zich ook aanpassen aan het elftal en zorgen dat hij mee gaat draaien in de groep"
Thuisvoelen
Bruggink voegt toe: "Ltaief is een speler die een hele goede een tegen een heeft, en een goede dribbel. Dat zochten wij. Iemand die echt iets kon creëren. Ik kijk ook echt naar mijzelf. Wat hebben wij eraan gedaan om die jongen zich thuis te laten voelen? Hebben we daar dingen in laten liggen? Onze spreektaal is gewoon Nederlands talig. Lagerbielke kon zich bijvoorbeeld makkelijker aanpassen hier. Ook qua taal. We hebben ons daar ook wel kwalijk ingenomen", aldus de kritische Bruggink.
Wat had daar beter gekund? "Gewoon begeleiding van spelers. Doen we daar genoeg aan? Ook in de staf. Doen we alles in het Nederlands? Of gaat er een speler naast hem staat die alles uitlegt? Dat zijn zaken die je dan altijd moet meenemen", besluit Bruggink.
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties