FC Twente Nieuws

Bruns miste waardering bij contractaanbod FC Twente

Bruns miste waardering bij contractaanbod FC Twente

Thomas Bruns speelde van 2003 tot 2011 in de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. FC Twente stond op dat moment aan de top van Nederland, waardoor Bruns ervoor koos om een contract te tekenen bij Heracles, de club waar hij deze zomer na vijf jaar weer terugkeerde.

Vanaf 1 januari 2011 was Bruns officieel actief bij het eerste elftal van Heracles. Daarmee liet hij FC Twente links liggen. "FC Twente speelde in die tijd echt bovenin mee om het kampioenschap. Die hadden spelers als Cheick Tioté, Theo Janssen en Kenneth Perez. En dan komt Thomas Bruns aanzetten. Als je al wel een kans had, werd er wel iemand anders weer bijgehaald. Er werd echt geld tegenaan gegooid", vertelt de inmiddels dertigjarige middenvelder bij VoetbalTijd.

Bij Bruns woog echter niet alleen de realiteit mee. "Er zat ook zeker clubliefde bij. Ik heb toen ook een gesprek gehad met Peter Bosz, die toen de trainer was, Hendrie Krüzen, Jan Smit en Nico-Jan Hoogma. Om het te vergelijken met Twente: bij dit gesprek waren alle 'grote' mensen aanwezig en ook echt tot in de puntjes voorbereid", aldus de achterneef van FC Twente-speler Max Bruns.

"Bij Twente kreeg ik een contractaanbieding. Volgens mij was het toen Cees Lok die bij ons thuiskwam en zei: 'dit is het contract, wat wil je ermee?' Om een klein voorbeeld te geven van het verschil. Dat is iets kleins, maar je wilt gewaardeerd worden. Dat heeft elke voetballer", besluit de middenvelder die sinds deze zomer weer uitkomt voor Heracles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties