FC Twente Nieuws

Calvin Verdonk keert op huurbasis terug in de eredivisie

Calvin Verdonk keert op huurbasis terug in de eredivisie

Calvin Verdonk keert terug in de eredivisie. De linksback die in het seizoen 2019-2020 op huurbasis speelde voor FC Twente, gaat aan de slag bij promovendus. De linksback wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Portugese FC Famalicão.

In Nijmegen wordt hij herenigd met Ted van Leeuwen die hem destijds ook naar FC Twente haalde en de club waarvoor hij in het verleden ook al speelde. Verdonk is dan ook blij terug te keren op het oude nest.

"Het voelt goed om terug te zijn bij N.E.C. Enkele jaren geleden heb ik hier een mooie tijd beleefd, waarin ik veel wedstrijden heb mogen spelen. Dat is ook mijn doel voor het komende jaar. Ik wil belangrijk zijn voor het team en daarnaast, met de ervaring die ik inmiddels heb, bijdragen aan het groepsproces. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus de verdediger op de clubwebsite van NEC.

Ook heeft Van Leeuwen nog wat woorden over voor de back. “Calvin is een linksback die goed in het profiel van de club past. Een verdediger met een offensieve drive en daarnaast een goede voorzet. Zowel N.E.C. als ikzelf hebben in het verleden op een prettige manier met Calvin samengewerkt, dus we zijn blij dat hij wederom voor N.E.C. heeft gekozen."

Verdonk begin zijn carrière in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij werd in totaal drie keer verhuurd aan achtereenvolgens PEC Zwolle, NEC Nijmegen en FC Twente. Na zijn periode bij FC Twente liep zijn contract bij Feyenoord af en koos hij voor het buitenland. Hij tekende bij FC Famalicão, maar hier is hij geen vaste waarde. Tijd om tijdelijk terug te keren naar Nederland om zich weer in de kijker te spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties