Casparij en Olislagers winnen met Oranje uitzwaaiwedstrijd in De Grolsch Veste

De Oranje Leeuwinnen speelden zaterdagavond de uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het EK Vrouwenvoetbal. De openingswedstrijd van het EK is op 6 juli tussen Engeland en Oostenrijk. De finale vindt op 31 juli plaats in het Wembley stadion. Vrijdag was Finland in De Grolsch Veste de tegenstander van Nederland.

Nederland oefende eerder in deze interlandperiode al tegen Engeland. Deze werd met 5-1 verloren. Afgelopen dinsdag speelden de speelsters nog een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Die wedstrijd werd 3-0 gewonnen. In beide wedstrijden begon geen enkele FC Twente-speelster in de basis. Ook tegen Finland was dit het geval.

Zonder FC Twente-speelsters kwamen de Oranje Leeuwinnen na een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong door Vivianne Miedema. In de rust kwamen zowel Casparij, als Olislagers het veld in. In de 70e minuut werd de score door Miedema verdubbelt naar 2-0. Dit was ook de einduitslag van de wedstrijd.

De ploeg van Mark Parsons mag zich nu gaan opmaken voor het EK dat gespeeld wordt in Engeland. Op 9 juli staat voor Nederland de eerste wedstrijd op het programma. In Sheffield speelt het Nederlands vrouwenelftal dan tegen Zweden. Vier dagen later is in Leigh Portugal de tegenstander. Voor de laatste poulewedstrijd keren de Oranje Leeuwinnen weer terug in Sheffield. Op 17 juli wordt er dan tegen Zwitserland gespeeld.