FC Twente Nieuws

Casparij met ambities naar Manchester: "Dat is mijn eerste doel"

Casparij met ambities naar Manchester: "Dat is mijn eerste doel"

Kerstin Casparij werd afgelopen zaterdag met de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK Vrouwenvoetbal. Over 120 minuten was het elftal van Frankrijk met 1-0 te sterk. Drie dagen later kwam het nieuws naar buiten dat Casparij vanaf komend seizoen in Manchester te bewonderen is.

De 21-jarige verdediger heeft namelijk voor drie jaar getekend bij Manchester City. “Ik wil hier prijzen gaan winnen. In de laatste paar seizoenen kreeg ik dat eindelijk voor elkaar”, aldus Casparij, doelend op de prijzen die ze won met FC Twente Vrouwen. “Maar ik wil eerst in de groepsfase van de Champions League terecht komen, dat is mijn eerste doel.”

Wat Casparij kan toevoegen aan Manchester City? “Ik zou mezelf als zeer veelzijdig beschrijven. Ik hou ervan om de bal op de grond te houden en combinaties te maken. Daarnaast ben ik behoorlijk snel en kan ik koppen”, zo vertelt de verdediger in gesprek met BBC. Bij de Cityzens gaat ze ook met nieuwe spelers spelen. “Je hebt geen idee hoe enthousiast ik ben om met Lauren Hemp en Chloe Kelly te gaan spelen.”

Casparij voelde zich gelijk op haar gemak in Manchester. “Toen ik eindelijk kon zien hoe de club en de mensen waren, dacht ik gelijk ‘ja’, dit wordt mijn club voor de komende seizoenen. De speelstijl van ‘City’ is ook iets wat ik erg fijn vind. Ik wil als rechtsback meedoen in het aanvallen. Mijn rol is het team is iets wat me zeer aansprak”, zo besluit de talentvolle international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties