FC Twente Nieuws

Castaignos mikt na drie contractontbindingen op rij, op rentree in eredivisie

Castaignos mikt na drie contractontbindingen op rij, op rentree in eredivisie

Luc Castignos hoopt na vele omzwervingen weer op een terugkeer naar Nederland. De inmiddels 29-jarige spits zit zonder club nadat hij zijn contract bij het Griekse OFI Kreta eerder dit jaar heeft laten ontbinden. Castaignos weet precies wat hij wil en mikt op een terugkeer in de eredivisie.

"Ik denk dat ik de eredivisie aankan. Ik weet wat ik ervoor doe en wat ik hiervoor laat. Ik werk nu elke dag om terug te komen en dan weet ik echt zeker dat ik in de Eredivisie nog van meerwaarde kan zijn", aldus de spits in gesprek met ESPN. Hij heeft inmiddels meerdere clubs aangeschreven met het bericht dat hij beschikbaar is.

"Ik ben niet te beroerd om zelf initiatief te nemen en mezelf ook te laten zien. Ik kan altijd meetrainen en als het niets wordt dan wordt het niets. Maar ik hoop wel dat ik nog tot mijn 35e of 36e jaar mee mag in het profvoetbal."

Castaignos maakte in 2012 de overstap van Inter Milan naar FC Twente. De Tukkers betaalden zo'n zes miljoen euro voor de spits en hij zou uiteindelijk een salaris hebben ontvangen van rond de één miljoen euro. Het zijn duizelingwekkende bedragen die niet meer denkbaar zijn bij het huidige FC Twente.

In 114 officiële wedstrijden kwam Castaignos tot 42 goals en 11 assists. In 2015 vertrok hij voor zo'n 2,5 miljoen euro naar Eintracht Frankfurt om een jaar later de overstap te maken naar Sporting Lissabon. Het werd geen succes en zijn contract werd uiteindelijk ontbonden. Opmerkelijk feit is dat dit ook gebeurde bij de twee clubs waar hij daarna voor speelde, Gyeongnam FC en OFI Kreta.

Omdat Castaignos transfervrij is, kan hij ook na het sluiten van de transfermarkt aansluiten bij een nieuwe club. NEC is één van de clubs die nog op zoek is naar een nieuwe aanvalsleider. Hier staat Ted van Leeuwen aan het roer, de TD die de spits in 2015 verkocht aan Eintracht Frankfurt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties